ბიუჯეტური და გემრიელი ორცხობილა მზესუმზირის ზეთით ჩაიზე მისაყოლებლად

2710

არ გაქვთ სახლში არც რძე და არც კარაქი, მაგრამ ჩაიზე მისაყოლებლად რაღაც გემრიელის მომზადება გსურთ? მაღაზიაში გაქცევა არ იჩქაროთ. გირჩევთ, სწრაფი და არომატული ორცხობილა მზესუმზირის ზეთით გამოაცხოთ. ასეთ ორცხობილას მინიმუმი ინგრედიენტები სჭირდება.

ამ ორცხობილის მომზადებას ბავშვიც შეძლებს. მთელი პროცესი მაქსიმუმ 15 წუთს წაგართმევთ. შემდეგ მხოლოდ გამოცხობას უნდა დაელოდოთ. ამ დროში ძლიერი ყავა ან არომატული ჩაი მოადუღეთ.

რით მოვამზადოთ ორცხობილა მზესუმზირის ზეთით

მზა ორცხობილას შეგიძლიათ მიანიჭოთ მსუბუქი ციტრუსის არომატი, რომელიც დესერტს იდეალურად ავსებს. ამისთვის ფორთოხლის ცედრა წვრილად გახეხეთ. კვერცხის ნარევს ხორბლის ფქვილის დამატებამდე დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. შემდეგ ცომის მომზადება მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით გააგრძელეთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 კვერცხი
  • 280 გ ხორბლის ფქვილი
  • 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 150 გ შაქარი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი ღრმა თასში ჩატეხეთ. მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ. 100 გ შაქარი ჩაყარეთ. ინგრედიენტებს სათქვეფით კარგად აურიეთ, არ ათქვიფოთ.

2. თანდათან კვერცხის ნარევს ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ცომი მოზილეთ. ხელზე არ უნდა გეკვროდეთ. პატარა ზომის ბურთები გააკეთეთ.

3. თეფშზე დარჩენილი შაქარი დაყარეთ. ცომის ბურთები ორივე მხრიდან შაქარში ამოავლეთ, ოდნავ ჩააწექით. მომავალ ორცხობილებს ჭიქით ღარები გაუკეთეთ.

4. ნამზადები საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. 160 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით აცხვეთ. მზადაა!

დროს ყურადღება მიაქციეთ, ორცხობილა ღუმელში დიდხანს არ უნდა გააჩეროთ. აუცილებლად არომატული და ხრაშუნა გამოვა. ზუსტად ისაა, რაც ჩაიზე მისაყოლებლად გვჭირდება. ორცხობილის გემოს გასამდიდრებლად ნიგოზი მშრალ ტაფაზე მოხალეთ და ბასრი დანით დააქუცმაცეთ, შემდეგ კაკლის ნაფშვენი და შაქარი ორცხობილებზე მოსაყრელად აურიეთ. მიღებულ ნარევში ცომის ნამზადი ამოავლეთ და გამოსაცხობად ღუმელში მოათავსეთ. შედეგი მოლოდინს გადააჭარბებს.