ბისკვიტის რულეტი ნაზი ყველის კრემით

349

ყოველთვის, როცა ბავშვთან ერთად საკონდიტრო მაღაზიასთან ჩავივლი, ვერ ვაკავებ. ვიტრინას ისე ეკვრის, თითქოს მთელი თვე შიმშილობდა. რა თქმა უნდა, მაღაზიაში ხომ ასეთი ფერადი ტკბილეულობაა! ვაღიარებ, კრემიანი ნამცხვრები მეც ძალიან მიყვარს. და მაინც, ტკბილეულის შეძენას არ ვჩქარობ. ვეჭვობ, რომ სხვადასხვა საღებავით და გემოს გამაძლიერებლით ამზადებენ. სახლში გამომცხვარი დესერტი სხვა საქმეა. Gastronomia გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ კრემიანი რულეტი ფსტას მოსაყრელით.

თუ ბისკვიტი ერთხელ მაინც მოგიმზადებიათ, ამ რულეტს მარტივად გაუმკლავდებით. თავად 37×34 სმ ზომის საცხობი ფორმა გამოვიყენე. შედეგად, 0,5 სმ სიმაღლის ბისკვიტის ფენა მივიღე. ცხობის პროცესში ცოტა გაიბერა, მაგრამ ეს საშიში არაა. საყვარელი კრემის რეცეპტს გიზიარებთ.

ინგრედიენტები:

  • 50 გ შაქარი
  • 5 კვერცხის გული
  • 50 მლ წყალი
  • 1 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 150 გ მდნარი ყველი
  • 3 ს/კ შაქრის ფხვნილი
  • მწიკვი მარილი
  • 3 კვერცხის ცილა
  • 2 ს/კ მზესუმზირას ზეთი
  • ვანილი გემოვნებით
  • 150 მლ ნაღები

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, კვერცხის გული და ცილა დააცალკევეთ. 3 კვერცხის ცილა მწიკვ მარილთან და ¼ შაქართან ერთად მყარი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. ცალკე თასში 5 კვერცხის გული მოათავსეთ.

2. კვერცხის გულს, მცენარეული ზეთი, წყალი და ვანილი დაუმატეთ და აურიეთ. ნელ–ნელა ფქვილი დაუმატეთ. შესაძლოა ნაკლები ფქვილი დაგჭირდეთ. სქელი არაჟნის მსგავსი მასა უნდა მიიღოთ.

3. კვერცხის გულის და კვერცხის ცილის მასებს ნიჩბით ქვემოდან ზემოთ აურიეთ. ცომი პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ და გაათანაბრეთ.

4. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10 წუთით აცხვეთ. მზა ბისკვიტი სამუშაო ზედაპირზე გადააბრუნეთ, მართკუთხედებად დაჭერით. სულ 8 ცალი გამოვიდა.

5. კრემი მოამზადეთ. ნაღები და შაქრის ფხვნილი ათქვიფეთ, მზა მასას მდნარი ყველი აურიეთ. კრემი ბისკვიტს წაუსვით. მართკუთხა ფენა რულეტივით დაახვიეთ.

დარჩენილი კრემი რულეტის გვერდებს წაუსვით და რაიმე ფერადით გააფორმეთ. მაგალითად, შოკოლადის ფანტელები ან დაჭრილი ფსტა მოაყარეთ. ჩემი შვილი ამბობს, რომ ასეთი ბისკვიტის რულეტი მაღაზიაში ნაყიდზე გემრიელია. ყველაფერი იმიტომ, რომ სახლში გამომცხვარია!