გემრიელი ორცხობილები რომ მიირთვათ, მათ ფორმებზე წვალება საჭირო აღარაა. ერთი დიდი ფორმა მოამზადეთ, როგორც პეროგი, შემდეგ პატარა კვადრატებად დაჭერით. ნაზი ბისკვიტის ორცხობილა ჯემით ასე გვიზიდავს.
არომატული დესერტი დარიჩინით ნებისმიერი ჯემით შეგიძლიათ მოამზადოთ. როგორც გარგარის, ასევე მარწყვის და ჟოლოს ჯემი გამოგადგებათ. მოცხარით განსაკუთრებით გემრიელი გამოდის. გირჩევთ, არჩევანი სწორედ მასზე გააკეთოთ.
ბისკვიტის ორცხობილა მურაბით: როგორი ცომი მოვზილოთ
ელასტიური ცომი თაფლით და დარიჩინით დესერტის შესანიშნავი საფუძველია, რომელიც საშობაო ტკბილი სუფრის მშვენება ნამდვილად გახდება. ასეთი ცომეულის არომატი ამ დღესასწაულს უკავშირდება.
ინგრედიენტები:
- 450 გ ხორბლის ფქვილი
- 80 გ თაფლი
- 130 გ კარაქი
- 1 ჩ/კ სოდა
- 500 გ მოცხარის ჯემი
- 150 გ შაქარი
- 2 კვერცხი
- მწიკვი მარილი
- 0,5 ჩ/კ დარიჩინი
მომზადების წესი:
1. კვერცხი ღრმა თასში ათქვიფეთ. რბილი კარაქი და თაფლი დაუმატეთ. შაქარი, მარილი, დარიჩინი და სოდა ჩაყარეთ. წყლის ორთქლზე მოათავსეთ. ნარევი წყლის ორთქლზე 10 წუთით გააჩერეთ, მუდმივად აურიეთ.
2. კვერცხი–თაფლის ნარევი ქურას მოაშორეთ. ცოტათი შეაგრილეთ. ხორბლის ფქვილის ნახევარი მოცულობა დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.
3. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. მიღებული მასა გადაიტანეთ. დარჩენილი ფქვილი დაუმატეთ და ელასტიური ცომი მოზილეთ.
4. ცომი ორ ნაწილად (არა თანაბარ ზომად) გაყავით. დიდი ნახევარი პერგამენტზე მოათავსეთ და თხლად გააბრტყელეთ.
5. პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. ცომს მურაბა წაუსვით, თანაბრად გაანაწილეთ, კიდეებთან ახლოს არ მიხვიდეთ.
6. ცომის მეორე ნაწილი გააბრტყელეთ. მურაბას ზემოდან დააფარეთ. კიდეები კარგად შეკარით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით აცხვეთ.
თუ სურვილი გაქვთ, დესერტი ჭიქურით დაფარეთ. 15 მლ სუფთა წყალი პატარა ქვაბში ჩაასხით, 50 გ შაქრის ფხვნილი ჩაყარეთ. 2 წუთით ხარშეთ, მუდმივად აურიეთ. შემდეგ ჭიქური ცხელ დესერტს წაუსვით. შეგრილებას დაელოდეთ და პორციებად დაჭერით. საოცარი ბისკვიტის ორცხობილა მზადაა.