როდესაც სხვები ბლინებს და ალადებს აცხობენ შესქელებული რძით ან მურაბით, მე მოხარშულ კრემს ვამზადებ ხილის ან ციტრუსის წვენით. მთლიან ლიმონს ან წვენს ვიყენებ. ახლახან მეგობარმა მასწავლა ნამცხვრის რეცეპტი, რომელსაც ლიმონის ფენა აქვს. მერწმუნეთ, მისი მომზადება ხშირად მოგინდებათ.
ლიმონის მომჟავო არომატის მოყვარულებისთვის ნამდვილი ნეტარებაა. არანაკლებ მნიშვნელოვანია სწორი კრემის მომზადებაც. ამ რეცეპტში იდეალურად ათქვეფილი არაჟანი და შოკოლადია საჭირო. ლიმონის მასას კრემში არ უმატებენ, არამედ, ცალკე ფენად უსვამენ, სწორედ ამაშია ამ ნამცხვრის გემოს მთავარი საიდუმლო.
ინგრედიენტები
- 7 ც კვერცხი
- 275 გრ შაქარი
- 5 ს.კ. ფქვილი
- 3 ს.კ. ზეთი
- 1 მწიკვი მარილი
- 0,25 ჩ.კ. ლიმონის ესენცია
- 100 მლ ლიმონის წვენი
- 0,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
- 375 გრ არაჟანი
- 300 გრ თეთრი შოკოლადი
- 75 გრ კარაქი
მომზადება
1. აადუღეთ არაჟანი, დაამატეთ თეთრი შოკოლადის ნატეხები, ურიეთ მასას სანამ ერთგვარი არ გახდება.
2. გააცივეთ მასა, შედგით მაცივარში 2 საათით, შემდეგ ათქვიფეთ მიქსერით.
3. შეურიეთ 150 გრ შაქარი და ლიმონის წვენი. დადგით ნელ ცეცხლზე, მუდმივად ურიეთ. როცა შაქარი ბოლომდე გაიხსნება, გადმოდგით.
4. ათქვიფეთ 2 კვერცხი, ნელ-ნელა ჩაასხით ცხელი სიროფი, ხარშეთ მასა კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
5. გადმოდგით და დაუმატეთ კარაქი. მოურიეთ, სანამ კარაქი ბოლომდე არ დადნება. დააფარეთ თავსახური და გააცივეთ.
6. განაცალკევეთ 5 კვერცხის ცილა და გული. ათქვიფეთ ცილა 125 გრ შაქართან და მარილთან გათეთრებამდე.
7. ათქვიფეთ კვერცხის გული და ზეთი, დაუმატეთ ლიმონის ესენცია, გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოზილეთ ცომი.
8. დააფინეთ პერგამენტი საცხობ ფორმას, დაასხით ცომი. შედგით 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით. გაცივებული ბისკვიტი გაჭერით 3 ნაწილად.
9. წაუსვით ერთ ფენას ჯერ კრემი, შემდეგ ლიმონის მასა, გაიმეორეთ იგივე მეორე და მესამე ფენებზეც. ბოლო ფენას კრემისა და ლიმონის მასის წასმა არ უნდა. გააცივეთ ნამცხვარი.
სურვილისამებრ, ზემოდან შეგიძლიათ მორთოთ ათქვეფილი ნაღებისა და შაქრის პუდრის მასა. შეინახეთ ეს რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!