ჩემი უსაყვარლესი ბებო ასეთ ცომს ამზადებდა სხვადასხვა ფუნთუშებისთვის, რომლებიც არ ფუჭდებოდა 2 კვირა. ამ ცომისგან მომზადებული დესერტები ძალიან გემრიელი გამოდიოდა.
ინგრედიენტები
- 0,5ლ რძე
- 200გ მარგარინი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ კარაქით)
- 10გ საფუარი
- 3 კვერცხი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 2 სუფრის კოვზი არაყი
- ვანილი გემოვნებით
- 7 ჭიქა ფქვილი
მომზადება
- გაალღვეთ მარგარინი.
- ათქვეფილი კვერცხს დაუმატეთ მარგარინი, არაყი და ვანილი.
- რძე ოდნავ გააცხელეთ.
- ორივე მასა გააერთიანეთ და ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი. მოზილეთ ცომი.
- შეფუთეთ ცომი მარლაში.
- ქვაბი აავსეთ წყლით, მასში მოათავსეთ შეფუთული ცომი.
- მას შემდეგ, რაც ცომი ამოტივტივდება, გადაიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე, რომელიც აუცილებლად უნდა დააამუშაოთ ფქვილით.
- შეგიძლიათ გამოაცხოთ გემრიელი ფუთუშები.
გერიელად მიირთვით!