არომატული ბანანის ოლადები, რომელიც არ მუქდება. კეფირის და რძის გარეშე

547

მოწითალო ბანანის ოლადები სასაუზმოდ შესანიშნავი იდეაა. თუ კლასიკური ბლინები მოგბეზრდათ, ასეთით მენიუს გაამრავალფეროვნებთ და უფრო გემრიელს გახდით. ბანანის ოლადები კეფირის და რძის გარეშე მზადდება. საკმაოდ ბიუჯეტური და მოსახერხებელია.

ბანანის ოლადები ტრადიციულ ამერიკულ ფანქეიქებზე უკეთესი რომ გამოვიდეს, ძირითადი ინგრედიენტი სწორად მოამზადეთ. ხილი ჩანგლით დაჭყლიტეთ ან დააბლენდერეთ. მეორე ვარიანტით კურკუტები არ დარჩება, რომელიც იდეალურად ნაზი კონსისტენციის ცომის მიღებაში ხელს გიშლით.

როგორ გამოვაცხოთ ბანანის ოლადები კეფირის და რძის გარეშე

თუ მომზადებისას ხედავთ, რომ ცომი ძალიან სქელია, ცოტა სუფთა წყალი (1 ს/კ) დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და მხოლოდ ამის შემდეგ ცხობა დაიწყეთ.

ინგრედიენტები:

  • 2 ბანანი
  • 2 კვერცხი
  • 0,3 ჩ/კ მარილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 120 გ ხორბლის ფქვილი
  • 0,5 ჩ/კ ვანილი
  • 4 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 2 ს/კ შაქარი

მომზადების წესი:

1. ბანანს ქერქი მოაშორეთ. ხილის რბილობს ღრმა თასში აურიეთ და ჩანგლით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დაჭყლიტეთ.

2. შაქარი, მარილი და ვანილი დაუმატეთ. კვერცხი დაუმატეთ და კარგად ათქვიფეთ.

3. გაცრილი ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ჩანგლით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

4. ტაფაზე მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ. ოლადები საშუალო ცეცხლზე თითოეული მხრიდან 2–3 წუთით შეწვით. მზადაა.

ბანანის ოლადები სუფრაზე ცხელი გაიტანეთ. ახალი კენკრა, ხილი ან კაკალი დაუმატეთ. მზა ოლადებს თაფლი ან ხელნაკეთი კარამელის სოუსი შეგიძლიათ მოასხათ. სქელძირიან ქვაბში 200 გ შაქარი ჩაყარეთ. საშუალო ცეცხლზე დადგით. შაქრის გადნობას დაელოდეთ, მუდმივად ურიეთ. როცა მასა ქარვისფერი გახდება, 150 გ რბილი კარაქი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ და ერთგვაროვანი მასა ქურას მოაშორეთ. 125 მლ 33%–იანი ნაღები წვრილ–წვრილად ჩაასხით, მუდმივად ურიეთ. კარამელის სოუსს ოთახის ტემპერატურამდე გაგრილება აცადეთ, შემდეგ არომატულ ოლადებთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ.