ამ მეთოდით მომზადებულ ოლადებზე, ჩემი ბავშვები გიჯდებიან. სიამოვნებით მიირთმევენ უფროსებიც.
მოდით დღეს ერთად მოვამზადოთ ოლადები ადუღებულ კეფირზე, ნამდვილად საინტერესო რეცეპტია!
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 3 ჭიქა
- კვერცხი 1 ცალი
- შაქარი 3 სუფრის კოვზი
- ვანილი 1 სუფრის კოვზი
- გამაფხვიერებელი 1 სუფრის კოვზი
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
- კეფირი 500მლ
მომზადება
1.ღრმა ჯამში ჩატეხეთ კვერცხი, დაუმატეთ შაქარი და მარილი. მოურიეთ ინგრედიენტებს. კეფირი ჩაასხით ქვაბში და წამოადუღეთ, არ აადუღოთ.
2.პროცესის მსვლელობისას კეფირი შეიცვლის ტექსტურას. ადუღებული კეფირი დაუმატეთ კვერცხის მასას. სწრაფად მოურიეთ.
3.დაუმატეთ ფქვილი, ვანილი და გამაფხვიერებელი. მოზილეთ ცომი.
4.გააცხელეთ ზეთი და შეწვით ოლადები ორივე მხრიდან.
5.ოლადები რათა უფრო ფაფუკი გამოვიდეს, შეწვით თავდახურულ ტაფაზე.
6.გემრიელად მიირთვით!