ხუთწუთიანი საფუარის ცომი, რომლის გემოც გაგაოცებთ

1662

ვაღიარებ, ადრე ღვეზელს იშვიათად ვაცხობდი. მის მომზადებას სჭირდება ზუსტი პროპორციები, ლოდინი, რომ ცომი ამოვიდეს, და დიდხანს მოზელა. ეს დიდ დროს მართმევდა.

რა მშვენიერია, რომ მეზობელთან საუბრისას შემთხვევაში უსწრაფესი რეცეპტი აღმოვაჩინე. პენსიონერი ქალი მას ხუთწუთიან საფუარის ცომს უწოდებს. დიდხანს არ მიფიქრია და იმავე საღამოს პარტია ღვეზელი დავაცხვე. უკვე 5 წელია მხოლოდ ამ რეცეპტს ვიყენებ. სწრაფი, ეკონომიური და ძალიან გემრიელი!

როგორი შიგთავსია შესაფერისი საფუარის ცომისთვის

გამოგადგებათ ნებისმიერი შიგთავსი. მაგალითად, სუნელებიანი ხორცის ფარში, მჟავე კომბოსტო ან კარტოფილი სოკოთი. ფავორიტია მწვანე ხახვი კვერცხით. ცოტა სულგუნიც უხდება. ტკბილი შიგთავსი გემოვნებაზეა დამოკიდებული. ჩემს ოჯახს კენკრის და ხილის ღვეზელი ძალიან უყვარს.

ინგრედიენტები:

  • 11 გ საფუარი
  • 500 მლ წყალი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 4 კვერცხი
  • 30 გ კარაქი
  • 750 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 კონა მწვანე ხახვი

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, შიგთავსი მოამზადეთ, რადგან ცომი სწრაფად მზადდება და მაშინვე უნდა გამოიყენოთ. პირველად, ნეიტრალური ვარიანტი, კვერცხით და ხახვით სცადეთ.

2. მოხარშული კვერცხი პატარა კუბებად დაჭერით, დაქუცმაცებული მწვანე ხახვი დაუმატეთ. მარილი, წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ და აურიეთ.

3. ცოტა გამდნარი კარაქი დაუმატეთ. ასე შიგთავსი უფრო წვნიანი და გემრიელი გამოვა.

4. 250 მლ თბილი წყალი და 1 პაკეტი მშრალი სწრაფად ხსნადი საფუარი აურიეთ.

5. შაქარი, მარილი, მცენარეული ზეთი დაუმატეთ და სათქვეფით აურიეთ, რომ საფუარი მთლიანად გაიხსნას.

6. ღრმა ჭურჭელში ფქვილი ჩაყარეთ. ჩაღრმავება გაუკეთეთ და საფუარის ნარევი ჩაასხით.

7. კოვზით ოდნავ მოზილეთ და 250 მლ ცხელი წყალი დაუმატეთ.

8. ცომი მოზილეთ. რბილი, დამყოლი ცომი გამოვა, რომელიც ადვილად იწელება.

9. მაშინვე ღვეზელები გააკეთეთ და ცხელ ზეთში ტაფაზე შეწვით.

ასეთი სწრაფი ცომით მომზადებული ღვეზელი ძალიან მსუბუქი, ფაფუკი და ნოყიერი გამოდის. მომზადება სიამოვნებას მოგანიჭებთ.