ჭარხლის ბლინებს ხაჭოს შიგთავსით ფქვილის გარეშე ვამზადებ

117

ნებისმიერი დღესასწაულის წინ, რომლის გატარებას სახლში ვგეგმავ, მთელ მთა თხელ ბლინებს ვაცხობ. ასეთ ბლინებს ძვირფასი შიგთავსით ვავსებ ან წასახემსებელ ტორტს ვაკეთებ. როცა კლასიკური წასახემსებელი მბეზრდება, ჭარხლის ბლინებს ვაცხობ. წარმოდგენაც არ გაქვთ, როგორ იდეალურად ეთავსება ჭარხალი და ხაჭოს შიგთავსი.

ასეთი ფერადი ბლინები ჯერ არ გამოგიცხვიათ. ბავშვებს ჯერ დესერტი ეგონათ და არა წასახემსებელი. არ გაბრაზებულან, როცა ფერადი მარმელადის ნაცვლად ჭარხლის ბლინები მიირთვეს. ბავშვებს მისი გემო მოეწონებათ, ხოლო დედები რეცეპტს მოგთხოვენ.

როგორ მოვამზადოთ ჭარხლის ბლინები და რით გავავსოთ

წასახემსებლის რეცეპტი ბანალურად მარტივია. დაგჭირდებათ საშუალო ზომის ჭარხალი, 1 პაკეტი ცხიმიანი ხაჭო და ნახევარი პაკეტი ნაღების ყველი. სიტყვაზე, ბლინები როგორც ვარდისფერი, ასევე ნარინჯისფერი შეგიძლიათ გამოაცხოთ. ამისთვის 2 მსხვილი სტაფილო მოხარშეთ.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ჭარხალი
  • მარილი გემოვნებით
  • 200 მლ რძე
  • 200 გ ხაჭო
  • 1 კბილი ნიორი
  • 2 კვერცხი
  • 2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 100 გ სიმინდის სახამებელი
  • 100 გ ნაღების ყველი

მომზადების წესი:

1. ჭარხალი მომზადებამდე მოხარშეთ ან ფოლგაში გამოაცხვეთ. ძირნაყოფი გააგრილეთ და გაასუფთავეთ. ბოსტნეული მსხვილად გახეხეთ. მოხარშული კვერცხი, გემოვნებით მარილი, მცენარეული ზეთი და რძე დაუმატეთ.

2. სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად აურიეთ. ნარევის ნაწილი ჩამჩით მშრალ ტაფაზე გადაიტანეთ. ბლინები ორივე მხრიდან შეწვით.

3. ამ მეთოდით ბლინები დარჩენილი ცომიდან გამოაცხვეთ. ბლინები გააგრილეთ. შიგთავსი მოამზადეთ. ხაჭო, ნაღების ყველი, მწიკვი მარილი და დაჭყლეტილი ნიორი აურიეთ.

4. ბლინებს ერთი მხრიდან ხაჭოს მასა წაუსვით. რულეტი დაახვიეთ. კერძი 20 წუთით საყინულეში ან რამდენიმე საათით მაცივარში შეინახეთ.

ჭარხლის ბლინების  უმარტივესი ვერსია მზადაა. თუ რაღაც ორიგინალური გსურთ, ყველის მასით ექსპერიმენტები ჩაატარეთ. მაგალითად, დაჭრილი კამა, რბილი ავოკადო ან წითელი თევზის ნაჭრები დაუმატეთ. დიდებული წასახემსებელია!