“ჩიტის ბუდე”-ფენოვანი ორცხობილები ხორცით

546

ხორცის ორცხობილები ფენოვენი ცომისგან  – ერთ-ერთი საუკეთესო ვარიანტია. საინტერესო და მარტივი მზადების პროცესი თქვენს შვილებსაც ძალიან დააინტერესებს.

ხრაშუნა ფენოვენი ცომი და წვნიანი შიგთავსი დღის საუკეთესო დასაწყისია.

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი 700გ
  • საფუარი 7გ
  • მცენარეული ზეთი 50მლ
  • ღორის ფარში 150გ
  • ხახვი 1 ცალი
  • პომიდორი 1 ცალი
  • მარილი 2 ჩაის კოვზი
  • წყალი 500მლ
  • შაქარი 2 ჩაის კოვზი
  • კარაი 100გ
  • საქონლის ფარში 150გ
  • ბულგარული წიწაკა 1 ცალი
  • ტმინი 0,5 ჩაის კოვზი
  • შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

  1. ღრმა ჯამში მოათავსეთ გაცრილი ფქვილი და 1 ჩაის კოვზი მარილი. მოასხით წყალი და მოზილეთ ცომი.
  2. ჯამს წაუსვით ცოტა ზეთი, ჩაზილეთ ცომი და დააბურთავეთ. შეფუთეთ და დაელოდეთ 1 საათი.
  3. ბოსტნეული დაჭერით წვრილ კუბიკებად. ხახვს მოაყარეთ მარილი, დაუმატეთ ფარში, პომიდორი, წიწაკკა, ტმინი და შავი წიწაკა. კარგად მოურიეთ.
  4. საშუალო ჯამს წაუსვით ზეთი. ცომი გაყავით 10-12 ნაწილად და მოათავსეთ ჯამში.
  5. სამუშაო ზედაპირიც დაამუშავეთ ზეთით. მოათავსეთ ცომი და ტითებით გააბრტყელეთ. წაუსვით ცოტა გამღვალი კარაქი.

6.ცომი ფრტხილად დაახვიეთ სპირალისებურად და გატაიტანეთ საცხობ ფორმაზე.

7.დაელოდეთ 15 წუთი, ამოავსეთ შიგთავსით. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 45 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!