შოკოლადის ტორტი „სნიკერსი“ მიწისთხილით. მიკროტალღურ ღუმელში 7 წუთში ცხვება

350

პოპულარულ შოკოლადის ბატონებზე ფულის დახარჯვა არ ღირს, როდესაც გემრიელი დესერტი შოკოლადი–მიწისთხილის გემოთი სახლში შეგიძლიათ მოამზადოთ. ასეთი დესერტი ორიგინალურზე უფრო სასარგებლო და ეკონომიურია. შოკოლადის ტორტი „სნიკერსი“ მიწისთხილით გამოაცხვეთ და ნაყიდ ტკბილეულს დაივიწყებთ.

ნაზი ცომეულისთვის ღუმელის ჩართვა და ორცხობილის ყიდვა არ მოგიწევთ. ის მიკროტალღურ ღუმელში ცხვება. რამდენიმე წუთში არომატულ დესერტს შოკოლადის გემოთი ფინჯან ცხელ ჩაის მიაყოლებთ.

როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის ტორტი „სნიკერსი“

ამ დესერტის გამოსაცხობად 21 სმ დიამეტრის საცხობი ფორმა იდეალურია. თუ ფორმას არათანაბარი გვერდები აქვს, სილიკონის პერგამენტით დაფარეთ. მასზე ნაჭდევი გააკეთეთ. მანამდე ფორმას მზესუმზირის ზეთი წაუსვით.

ინგრედიენტები:

  • 220 გ ხორბლის ფქვილი
  • 2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • მწიკვი მარილი
  • 300 მლ წყალი
  • 100 გ მიწისთხილი
  • 30 გ კაკაოს ფხვნილი
  • 120 გ შაქარი
  • 130 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 180 გ რძიანი შოკოლადი

მომზადების წესი:

1. ხორბლის ფქვილი და კაკაო გაცერით. გამაფხვიერებელი, მარილი და შაქარი დაუმატეთ. ყველა ინგრედიენტს სათქვეფით კარგად აურიეთ.

2. 100 მლ მზესუმზირის ზეთი და თბილი წყალი ჩაასხით. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სათქვეფით აურიეთ.

3. ფორმის ძირს და გვერდებს პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. შოკოლადის ცომი ჩაასხით.

4. მიკროტალღურ ღუმელში 800 ვატ სიმძლავრეზე 7 წუთით აცხვეთ. ბისკვიტი ფორმიდან ამოიღეთ და გაგრილება აცადეთ.

5. შოკოლადი დატეხეთ. 30 მლ მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ. 1 წუთით მიკროტალღურ ღუმელში გაადნეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

6. მიწისთხილი მშრალ ტაფაზე ოდნავ შეწვით. დანით მსხვილად დაჭერით. კაკალი შოკოლადის ჭიქურს დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

7. ჭიქური ბისკვიტს ზემოდან მოასხით და თანაბრად გაანაწილეთ. 30 წუთით მაცივარში მოათავსეთ.

ბისკვიტი 4-8 წუთით აუცილებლად აცხვეთ. თქვენი ღუმელის სიმძლავრით იხელმძღვანელეთ. ფორმიდან ამოღებამდე შეამოწმეთ, მზადაა თუ არა. ამ მიზნით კბილის ჩხირი გამოიყენეთ. შოკოლადის ბისკვიტიდან მშრალი ჩხირი უნდა ამოიღოთ. ეს ადასტურებს, რომ ბისკვიტი გამოცხვა.