შოკოლადის პეჩენია კაკლით. არომატული ნამცხვრის გემო დაგიპყრობთ

512

მაღაზიაში ნაყიდი ტკბილეული მეორეხარისხოვანი გახდება, როცა შინ გამომცხვარ შოკოლადის პეჩენიას კაკლით გასინჯავთ. მარტივად მზადდება. 10 წუთში ცხვება. ამ დროში შოკოლადის ჭიქურის გაკეთებას შეძლებთ, რომლითაც ნახევარმთვარეებს დაფარავთ. სწრაფი, გემრიელი და ლამაზი დესერტია!

ჭიქურის მოსამზადებლად გამოიყენეთ დაჭრილი ნიგოზი, რომელიც გამდნარ შოკოლადს უნდა დაუმატოთ. ყველაფერს კარგად აურიეთ. სურვილის შემთხვევაში ნიგვზის ნაცვლად დაჭრილი თხილი ან ნუში გამოიყენეთ.

როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის პეჩენია კაკლით

დესერტის ფორმის შესარჩევად ფანტაზია ჩართეთ. ცომიდან სხვადასხვა ფორმა შეგიძლიათ გააკეთოთ. მაგალითად, პეჩენია ნახევარმთვარე. ჩვეულებრივი ჭიქა გამოიყენეთ, შოკოლადის ცომიდან საჭირო ზომის ფორმები გამოჭერით.

ინგრედიენტები:

  • 190 გ ხორბლის ფქვილი
  • 100 მლ რძე
  • 1 კვერცხის გული
  • 25 გ კაკაოს ფხვნილი
  • 200 გ შავი შოკოლადი
  • 100 გ შაქარი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 20 გ მზესუმზირის ზეთი
  • 8 გ გამაფხვიერებელი
  • 40 გ ნიგოზი

მომზადების წესი:

1. 60 გ ხორბლის ფქვილი და ცხელი რძე ღრმა თასში აურიეთ. მიღებული ნარევი გააგრილეთ.

2. კვერცხის გული და მზესუმზირის ზეთი რძის ნარევს დაუმატეთ. კაკაოს ფხვნილი, გამაფხვიერებელი და მარილი დაუმატეთ. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

3. 130 გრამი გაცრილი ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სპატულით აურიეთ.

4. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი გადაიტანეთ. თხელ ფირფიტად გააბრტყელეთ. მისგან ჭიქის გამოყენებით ნახევარმთვარის ფორმები გამოჭერით.

5. პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 8-10 წუთით აცხვეთ.

6. ნიგოზი დააქუცმაცეთ. შოკოლადი წყლის ორთქლზე გაადნეთ. ნიგოზი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.

7. ცივი პეჩენია გისოსზე გადაიტანეთ და შოკოლადი მოასხით. ჭიქურის გამაგრებამდე ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

მადისაღმძვრელი ნახევარმთვარის პეჩენიები სწრაფად ჭამას მოგვიწოდებს. ასეთ სიამოვნებაზე უარი არ თქვათ. შოკოლადის დესერტი კაკლით დიდ ლანგარზე გამოაცხვეთ, რომ კიდევ ერთი პორციისთვის გაქცევა არ მოგიწიოთ.