შვრიის ფუნთუშები სტაფილოთი – გაგისინჯავთ?

556

შვრია ჩემს სამზარეულოში შეუცვლელია. ახალგაზრდობაში ყოველ დილით ვსაუზმობდი შვრიის ფაფით და ხილით. ახლა, როცა ბავშვები და მეუღლე მრავალფეროვან კერძებს მთხოვენ, შვრიას მაინც არ ვეშვები.

სისტემატიურად ვაცხობ შვრიის პურს და ძალიან კმაყოფილი ვარ. ჩემს ოჯახში ამ რეცეპტის დამსახურებით ძალიან გემრიელი და ნოყიერი პური ცხვება.

ინგრედიენტები

  • ხაჭო 250გ
  • ხორბლის ფქვილი 160გ
  • შვრიის ფქვილი 70გ
  • მზესუმზირის ზეთი 1 სუფრის კოვზი
  • გამაფხვიერებელი 10გ
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი

მომზადება

1.ამ ფუნთუშებს ძალიან სწრაფად ვამზადებ. პირველ რიგში გახეხეთ სტაფილო წვრილად. დაუმატეთ ხაჭო, მარილი და შვრიის ფანტელი.

2.მოურიეთ ინგრედიენტებს. გაცერით ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. სტაფილოს და ხაჭოს დაუმატეთ გაცრილი ფქვილის მასა, მოზილეთ ცომით.

3.მოზიელთ ერთგვაროვანი ცომი. ცომი უნდა გეკრობოდეთ ხელზე. ხაჭოს ცხიმიანობაზე დამოკიდებული გამოსაყენებელი ფქვილის რაოდენობა.

4.ცომი გაყავით 6 ნაწილად. მიეცით ფორმა ფუნთუშებს. ზემოდან ჩაჭერით. გადაიტანეთ ცომეული ფორმაზე.

5.მოაყარეთ მალემზადებადი შვრიის ფანტელები. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სიმითის მარცვლები.

6.მოამზადეთ 220 გრადუსზე 10 წუთი. შემდეგ 180 გრადუსზე 15-20 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!