ძალიან გემრიელი და რბილი ღვეზელი საოცარი ხორცის შიგთავსით.
მომზადების მეთოდი ძალიან მარტივია.
ინგრედიენტები
ცომისთვის
- წყალი 125მლ
 - რძე 125მლ
 - ხორბლის ფქვილი 400გ
 - შაქარი 1 სუფრის კოვზი
 - მშრალი საფუარი 1,5 ჩაის კოვზი
 - მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
 - მცენარეული ზეთი 30მლ
 
შიგთავსისთვის
- საქონლის ფარში 400გ
 - მარილი და წიწაკა გემოვნებით
 - მწვანე ხახვი
 - ოხრხუში
 
კვერცხი ზემოდან გადასასმელად
მომზადება
- თბილ წყალს დაუმატეთ თბილი რძე. გახსენით შაქარი და საფუარი.
 - კარგად მოურიეთ და დატოვეთ 5 წუთი.
 - ფქვილს დაუმატეთ მარილი და მოურიეთ.
 - საფუარიან მასას ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
 - ბოლოს, მოასხით მცენარეული ზეთი და ისევ მოზილეთ.
 - გადააფარეთ და დატოვეთ 40-45 წუთი.
 - მოვამზადოთ შიგთავსი. ამისათვის, შეწვით ფარში.
 - მოაყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით, დაუმატეთ მწვანილი, გააგრილეთ.
 - ცომი გაყავით ნაწილებად. თითოეული გააბრტყელეთ მრგვლად.
 - წრის შუაში მოათავსეთ შიგთავსი და მიეცით ცომს ღვეზელის ფორმა.
 - გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ პერგამენტით და მასზე მოათავსეთ ღვეზელი გადაბმით დაბლა.
 - გადააფარეთ და დატოვეთ 20-25 წუთი.
 - წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი.
 - გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 25-30 წუთი.
 
გემრიელად მიირთვით!
            








