ღვიძლი ფენოვან ცომში, ეს არის კერძი რომელიც აუცილებლად უნდა გასინჯოთ

1259

ფენოვანი ცომი – საოცარი რამ არის, რადგან მისგან უამრავი საინტერესო კერძის მომზადება შეიძლება. თქვენ მხოლოდ მოსაფიქრებლად გრჩებათ კერძის ფორმა და შიგთავსი. ფენოვანი ცომი ძალიან ხელმისაწვდომი პროდუქტია.

შიგთავსი ფენოვანი ცომისთვის

ფენოვანი ცომი სხვადასხვა შიგთავსით სკოლაში წასახემსებლად ძალიან კარგია. დედა მისგან ყოველდღიურად ამზადებდა კერძებს. ხოლო სადღესასწაულოდ მას განსაკუთრებული რეცეპტი ჰქონდა შემონახული.

ამ კერძის მომზადება დედამ ჯერ კიდევ ბავშვობაშ მოსაწვლა. ჩვენს ოჯახში ხშირად მზადდებოდა ფენოვანი ცომის კონვერტები ხორცის შიგთავსით.

ინგრედიენტები

  • 500გ ფენოვანი ცომი
  • 1 ქათმის კვერცხი
  • 500გ ქათმის ღვიძლი
  • 2 სუფრის კოვზი ძმარი
  • 2 ხახვი
  • ძირა
  • მარილი
  • წიწაკა

მომზადება

1.ამ კერძის მთავარი შიგთავსი არა მხოლოდ გემრიელი ღვიძლია, არამედ მას საოცარ არომატს წვნიანი ხახვი აძლევს. ის აუცილებლად დაჭერით წრეებად და შეწვით ზეთში. მას აუცილებლად დაუმატეთ ძირა და მოურიეთ.

2.აუწიეთ ცეცხლს და ტაფაზე არსებულ ხახვს დაუმატეთ ღვიძლი. ტაფაზე მოთავსებამდე ღვიძლი დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. ორივე მხრიდან შეწვით 4 წუთის განმავლობაში. როცა ღვიძლი ფერს შეიცვლის დაუმატეთ ძმარი, მარილი და წიწაკა.

3.ცომი მოათავსეთ ფქვილით დამუშავებულ დაფაზე და  დაწერით კვადრატებად. კვადრატის გვერდი უნდა იყოს დაახლოებთ 12სმ.

4.ცენტრში მოათავსეთ 1 სუფრის კოვზი შიგთავსი და აკურატულად შეკარით გვერდები კონვერტისებურად.

5.გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი და ამოფინეთ საცხობი ქაღალდით. კონვერტებს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და მოათავსეთ ფორმაზე. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30 წუთის განმავლობაში.

ეს საოცარი კონვერტები ძლაინ უხდება ბოსტნეულს და პიურეს.

ღვიძლი – სულაც არ არის ძვირადღირებული ინგერდიენტი, რომელიც აუცილებლად უნდა შეიტანოთ თქვენს მენიუში.