ფაფუკი ოლადები კეფირის გარეშე ოჯახური ჩაის სმისთვის

1056

სინდისის ქენჯნის გარეშე ვამბობ, რომ ოჯახურ წრეში ჩაიზე მისაყოლებლად საუკეთესო დესერტია. „სკოლის“ ოლადები ყოველთვის ფაფუკი და ჰაეროვანია, თუნდაც ცივი იყოს. ერთ ჯერზე ორმაგ პორციას ხშირად ვამზადებ. ვიცი, რომ არ დაიკარგება.

საფუარზე მომზადებული ოლადების რეცეპტი უსაფუაროზე ბევრად რთული არაა, მაგრამ იდეალურად საიმედო და ფორებიანია. ზოგჯერ ცომს დაორთქლილ ქიშმიშს ან შტოშის ჩირს ვუმატებ. ასეთი ვარიანტი ბავშვებს ძალიან მოსწონთ. პირადად, ჩვეულებრივი მიყვარს. არომატისთვის ვანილი დაუმატეთ.

ასეთი დესერტი კარგია იმით, რომ ნებისმიერი რამ შეგიძლიათ მოასხათ: მარილიანი, ცხარე ან ტკბილი სოუსი, მნიშვნელობა არ აქვს. შესქელებულ რძესთან ან კენკრის მურაბასთან ერთად იდეალურად გემრიელია. აუცილებლად სცადეთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 ლ რძე
  • მწიკვი მარილი
  • 1 კვერცხი
  • 30 გ საფუარი
  • 20 გ შაქარი
  • 600 გ ხორბლის ფქვილი

მომზადების წესი:

1. თბილ რძეში საფუარი (სასურველია, ნედლი იყოს) გახსენით. კვერცხი ათქვიფეთ, მარილი და შაქარი დაუმატეთ და აურიეთ.

2. თანდათან გაცრილი ფქვილი დაუმატეთ. ცომს სათქვეფით მუდმივად საათის ისრის მიმართულებით აურიეთ, რომ ოლადები ჟანგბადით გამდიდრდეს და ფაფუკი გამოვიდეს.

3. მკვრივი ცომი უნდა მიიღოთ. თუ ჩვეულებრივ რეცეპტებში კოვზიდან იწვეთება, აქ ასე არ უნდა იყოს. პარკი დააფარეთ და თბილ ადგილას 30 წუთით გააჩერეთ.

4. მცენარეული ზეთი ტაფაზე გააცხელეთ და სუფრის კოვზობით ცომი მოათავსეთ. ორივე მხრიდან შეწითლებას დაელოდეთ. ქაღალდზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაშოროთ.

ამ რეცეპტით ოლადები ბევრ ზეთს არ იწოვს და სწრაფად წითლდება. რატომ „სკოლის“? ყველაფერი მარტივია: ეს ოლადები ბავშვობის ნათელი მოგონებაა, სადაც მავნე დანამატებს და არომატიზატორებს ადგილი არ ჰქონდათ. ყველაფერი ნატურალური და ძალიან ნოყიერი იყო.