უკრაინული თხელი ბლინები ხაჭოს შიგთავსით, ჩვეულებრივზე გემრიელია

217

იმის ნაცვლად, რომ თხელი ბლინები უბრალოდ შიგთავსით შეავსოთ, ნალისტნიკი ხაჭოთი გააკეთეთ. ერთი შეხედვით, ერთი და იგივეა, მაგრამ არა. ნალისტნიკის ბლინი უშაქროა, რომ შიგთავსის გემო არ გადაფაროს. ძალიან თხელი უნდა იყოს და შემავსებლის წვნიანობა შეიკავოს. ნალისტნიკი კარაქის ან სოუსის ქვეშ ცხვება, რაც კერძს გემრიელს ხდის. ასე უკრაინელი, ბელორუსელი, პოლონელი და მოლდოველი დიასახლისები ამზადებენ.

გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ნალისტნიკი რძეზე, გემრიელი, ნოყიერი და ძალიან მარტივი კერძი. ყველაზე ხელმისაწვდომი პროდუქტები და ცოტა დრო დაგჭირდებათ. სანამ თხელი ბლინები ცხვება, მარტივი შიგთავსი მოამზადეთ. დანარჩენი ღუმელის საქმეა.

როგორ მოამზადოთ უკრაინული ნალისტნიკი რძეზე ხაჭოს შიგთავსით

უკრაინული ნალისტნიკის რეცეპტი შეგიძლიათ გამოიყენოთ და სხვა შიგთავსით შეავსოთ. შიგნით შეგიძლიათ ჩადოთ ფარში, კომბოსტო, კარტოფილი, მარცვლეული, თევზის ხიზილალა, მურაბა, სოკო, კენკრა. ბევრი ვარიანტი არსებობს!

ინგრედიენტები:

  • 400 გ ხორბლის ფქვილი
  • 100 მლ წყალი
  • 4 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 500 გ ხაჭო
  • 8 გ ვანილი
  • 800 მლ რძე
  • 4 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 80 გ შაქარი
  • 60 გ კარაქი

მომზადების წესი:

1. გაცრილ ფქვილს მარილი, 3 კვერცხი, მზესუმზირის ზეთი, ნახევარი რძე დაუმატეთ და აურიეთ. ცომი მოზილეთ. თანდათან დარჩენილი რძე და წყალი დაუმატეთ. ცომი მზადაა.

2. ტაფაზე წვეთი მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ. თხელი ბლინები შეწვით.

3. შიგთავსის მოსამზადებლად ხაჭო, შაქარი, ვანილი და კვერცხი აურიეთ.

4. ბლინები შუაზე გაჭერით. თითოეულ ნახევარზე შიგთავსი მოათავსეთ და დაახვიეთ.

5. საცხობი ფორმის ძირს გამდნარი კარაქი წაუსვით. ნალისტნიკები გადაიტანეთ. მათაც კარაქი წაუსვით. მეორე რიგი ნალისტნიკები დააწყვეთ და კარაქი წაუსვით.

6. საცხობ ფორმას ფოლგა დააფარეთ და 160 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 45 წუთით აცხვეთ. ფოლგა მოაშორეთ და კერძი ღუმელში კიდევ 10 წუთით დააბრუნეთ.

ხაჭოს შიგთავსში შაქრის რაოდენობა თავად დაარეგულირეთ. არომატისთვის არა მხოლოდ ვანილი, არამედ დარიჩინი დაუმატეთ. ნალისტნიკები ხაჭოთი სუფრაზე არაჟანთან ან მურაბასთან ერთად გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!