უგემრიელესი შოკოლადის ტორტი – სამოთხეა ტკბილეულის მოყვარულთათვის

248

დღეს ჩვენ გასაოცარ შოკოლადის დესერტს მოვამზადებთ. მასე დამიჯერეთ უარს ვერავინ იტყვის.

ინგრედიენტები

ბისკვიტისთვის

  • კვერცხის გული 3 ცალი
  • შაქარი 50გ კვერცხისთვის
  • მცენარეული ზეთი (უსუნო) 50მლ კვერცხისთვის
  • რძე 100მლ
  • სოდა დანის წვერზე
  • ღვინის ძმარი 1/2 ჩაის კოვზი
  • კაკაო 4 სუფრის კოვზი
  • სახამებელი 1 სუფრის კოვზი
  • შაქარი 180გ

კრემი

  • სახამებელი 1/2 ჭიქა
  • წყალი 1 ჭიქა
  • შაქარი 1 ჭიქა
  • ლალაო 4 სუფრის კოვზი
  • რძე 1 ჭიქა
  • კარაქი 150გრ
  • ვანილი 1 შეკვრა

მომზადება

  1. კვერცხის გულს დაუმატეთ შაქარი და ათვფეთ.
  2. დაასხით 50მლ მცენარეული ზეთი, მოურიეთ.
  3. დაუმატეთ სოდა და ძმარი.
  4. ფქვილი, კაკაო და სახამებელი გაცერით. მიღებული კი მოაყარეთ კვერცხს.
  5. დაიწყეთ 3 ცილის თქვფა, დაუმატეთ 180გ შაქარი.
  6. ათქვეფილი ცილა დაუმატეთ კვერცხის მასას, მოურიეთ ნუჩბით.
  7. საცხობ ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი. ჩაასხით ცომი, ფორმა მაგიდის ზედაპირზე ჩამოარტყით, რათა ზედმეტი ჰაერი ამოვიდეს ცომიდან.
  8. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 40 წუთი.
  9. გამომცხვარი ბისკვიტი ფრთხილად გადმოიტანეთ ფორმიდან.
  10. მოვამზადოთ კრემი. ნახევარი ჭიქა სახამებელი გახსენით 1 ჭიქა წყალში.
  11. ჭიქა შაქარს და 4 სუფრის კოვზ კაკაოს დაუმატეთ წყალში გახსნილი სახამებელი.
  12. მოაყარეთ ვანილი და მპურიეთ.
  13. ქვაბი მოათავსეთ ცეცხლზე, გააცხელეთ გასქელებამდე.
  14. ნელ-ნელა დაუმატეთ რძე, დაელოდეთ შესქელებას, მოურიეთ სამზარეულოს ნიჩბით.
  15. გადმოიტანეთ კრემი ცეცხლიდამ, დაუმატეთ 150გრ კარაქი და დაელოდეთ გაგრილებას.
  16. შოკოლადის ბისკვიტი გაჭერით 3 ნაწილად. ზემოთან ფენა მოაშორეთ დანით, რათა უკეთ შეძლოთ გასწორება.

კორჟი დაფარეთ კრემით.

შეინახეთ მაცივარში 30 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!