სოსისიანი ღვეზელი. როგორ მოვზილოთ გემრიელი ხაჭოს ცომი

76

როგორი რთულია, რომ ბავშვებს სკოლაში ამ მავნე ცომეულის ყიდვა გადავაჩვიოთ. ვიცი, რომ გულგრილად აკეთებენ, ყველაზე იაფი და უხარისხო ინგრედიენტებისგან. გამოსავალი ვიპოვე! სოსისიან ღვეზელს ვამზადებ. გემრიელი და ნოყიერი ალტერნატივაა.

ხაჭოს ცომი და ხარისხიანი რძიანი სოსისები მთავარი ინგრედიენტებია. გარდა ამისა, შიგთავსად დაჭრილ მწვანილს ვუმატებ. გემოვნებით მოხარშული კარტოფილი, ყველი ან სხვა პროდუქტი შეგიძლიათ დაუმატოთ.

როგორ მოვამზადოთ სოსისიანი ღვეზელი ხაჭოს ცომში

თუ შემწვარი ღვეზელის მოწინააღმდეგე ხართ, ღუმელში გამოაცხვეთ. ერთდროულად ბევრი გააკეთეთ, რადგან ოჯახის წევრები დამატებას მოგთხოვთ.

ინგრედიენტები:

  • 8 რძიანი სოსისი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ს/კ მაიონეზი
  • შავი წიწაკა (დაფქული) გემოვნებით
  • 0,5 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 1 კონა მწვანილი
  • 200 გ ხაჭო
  • 1 ს/კ არაჟანი
  • მარილი გემოვნებით
  • 250 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 150 მლ მზესუმზირის ზეთი

მომზადების წესი:

1. ხაჭო, არაჟანი, კვერცხი, მაიონეზი, შაქარი, მარილი და წიწაკა კარგად აურიეთ.

2. ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. ღვეზელისთვის ნაზი და რბილი ცომი მოზილეთ.

3. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ და ცომი 0,5 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ. ცომი ნახევარი სოსისის სიგრძეზე ზოლებად დაჭერით.

4. თითოეულ ზოლს დაჭრილი მწვანილი მოაყარეთ, ნახევარი სოსისი დაუმატეთ და ღვეზელის ფორმა მიეცით.

5. ღვეზელი ტაფაზე გაცხელებულ ზეთში ყველა მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.

ცომი ადვილად და სწრაფად მზადდება. მომზადებას და ლოდინს არ საჭიროებს. გემრიელი და ნოყიერი წასახემსებელი, როგორიცაა სოსისი ხაჭოს ცომში ძალიან სწრაფად მზადდება. სურვილის შემთხვევაში არა რძიანი, არამედ მონადირის ან სოიოს სოსისი გამოიყენეთ. გემრიელად მიირთვით!