სამზარეულოს რჩევები: 7 გამოუსადეგარი ხრიკი კულინარიაში

596

სამზარეულოში ძალიან გვადგება სასარგებლო ხრიკები. მათ გარეშე კერძების მომზადება გაცილებით რთული იქნებოდა. არსებობს ისეთი ხრიკებიც, რომელბიც საქმის გამარტივების ნაცვლად მას გვირთულებს. მე საკუთარ გამოცდილებას გაგიზიარებთ დღეს ამ სტატისს მეშვეობით.

უსარგებლო სამზარელოს რიკები

1.ყველაზე მარტივი მაგალითი – სოდის გააქტიურება ძმრით. რათა სოდა ვაქციოთ გამაფხვიერებლად, მართლაც საჭიროა მისი მჟავე არეში მოთავსება. მაგრამ პრობლემა ის არის, რომ გაზი, რომელიც წარმოიქმნება ამ ორი პროდუქტის შერევისას ქრება მანმ, სანამ ის მოხვდება ცომში.

რათა ცომი გამოვიდეს ფაფუკი და ჰაეროვანი, წყალს დაუმატეთ ფქვილი და სხვა მშრალი ინგრედიენტები. რის შემდეგაც სწრაფად დაუმატეთ მჟავა და გამოაცხეთ.

2.თუ მოხარშულ კვერცხს ცივ წყალში ჩავუშვებთ ის მარტივად გაიფრცქვნება. თუ კვერცხი არასწორად არის მომზადებული ეს მეთოდი არ გაამართლებს. ზოგი ხარშვისას კვერცხს ცივ წყალში ათავსებს, მაგრამ უმჯობესია ის ცხელი წყლით ჩავანაცვლოთ. ამ შემთხვევაში კვერცხი უმარტივესად გაიფრცქვნება.

ამას რა თქმა უნდა აქვს ახსნა 

– ახალი კვერცხი ქერქს მაინც მიეკრობა.

– ტემპერატურის უეცარი ცვლილების შედეგად, შეიძლება გაიბზაროს კვერცხი.

– მოხარშული კვერცხი ცივ წყალში შეიძლება მოათავსოთ 20 წუთი, ხოლო უნდა გაასუფთავოთ გამდინარე წყალში.

3.მიმწვარი ქვაბი შეიძლება გავასუფთავოთ მარილით. სამწუხაროდ ეს ძველი მეთოდიც არ მუშაობს. ქვაბში თუ ჩაყრით მარილს, ჩაასხამთ წყალს და აადუღებთ, შედეგს ვერ მიიღებთ. ხოლო ქვაბი შეიძლება დაზიანდეს.

4.სველი დანით ხახვს ცრემლების გარეშე დაჭრით. ეს მეთოდი მუშაობს ნაწილობრივ. გააჩნია ხახვის სიცხარეს და თვალის მგრძნობელობას.

5.ავოკადო არ გაშავდება თუ მას ხახვთან ერთად შეინახავთ. ამ ეგზოტიკური ხილის მოყვარულები ამ მეთოდის შემდეგ ძალიან გულდაწყვეტილები იქნებიან. ავოკადო გაფუჭებასთან ერთად, შეიწოვს ხახვის მძაფრ სუნს. უმჯობესია ავოკადო შეინახოთ გერმეტიულად დახურულ ჭურჭელში ან მჭიდროდ გადაახვიეთ პოლიეთილენის პაკეტში.

6.რათა ყველი არ გამოგვიშრეს, არ არის საჭირო მისი პერგამენტში გადახვევა. ეს რიგითი ლეგენდაა. ქაღალდი ჰაერის ბრწყინვალე გამტარია, ამიტომაც ყველს ვერ დაიცავს.

7.ხის კოვზი ქვაბზე რძეს არ მისცემს გაქცევის საშუალებას. ისევ ნაწილობრივ მომუშავე ხრიკზეა საუბარი. ადუღების მომენტში ფართე კოვზმა შეიძლება არ გამოუშვას რძე. ამასთანავე ქვაბი უნდა იყოს სავსე და უნდა იდეგსდაბალ ცეცხლზე.