სააღდგომო ორცხობილები გარგარის ჩირით. არომატული ტკბილეული

260

სააღდგომო ორცხობილები გარგარის ჩირით და ჭიქურით საოცარი სადღესასწაულო ცომეულია, რომელიც ბევრს სააღდგომო სუფრაზე გააქვს პასქასთან, კვერცხთან და ძეხვთან ერთად. ძალიან მორთული და გემრიელი გამოდის.

ზღაპრული ორცხობილის გასაფორმებლად ჭიქური მოამზადეთ ან მზა პასტა შეიძინეთ. ასევე დაგჭირდებათ საკონდიტრო მოსაყრელი. ასეთი დეკორით ცომეული ძალიან სადღესასწაულო გამოვა.

როგორ მოვამზადოთ სააღდგომო ორცხობილა გარგარის ჩირით

ასეთი დესერტი რომ მოამზადოთ 9%–იანი ნაყიდი ან სახლის ხაჭო გამოიყენეთ. გახსოვდეთ, რომ ხაჭო უნდა დააბლენდეროთ ან გახეხოთ. ამ შემთხვევაში სააღდგომო ორცხობილას საოცრად სასიამოვნო ტექსტურა ექნება.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ ხაჭო
  • 2 ს/კ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • 2 კვერცხის ცილა
  • 80 გ კარაქი
  • 1 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 80 გ გარგარის ჩირი
  • 80 გ შაქრის ფხვნილი

მომზადების წესი:

1. გარგარის ჩირი თასში მოათავსეთ. მდუღარე წყალი დაასხით და 5 წუთით გააჩერეთ. სითხე გადაასხით. გარგარის ჩირი ხორცსაკეპით ან ბლენდერით დააქუცმაცეთ.

2. ცალკე 9%–იანი ხაჭო, რბილი კარაქი და შაქარი აურიეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ.

3. გაცრილი ხორბლის ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. ხელზე არ უნდა გეწებებოდეთ. პარკი დააფარეთ და 30 წუთით მაცივარში შეინახეთ.

4. მაგიდას ფქვილი მოაყარეთ და ცომი 3 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ. მისგან ჭიქით ან სპეციალური ფორმით რგოლები გამოჭერით.

5. წრის ცენტრში 0,5 ჩ/კ გარგარის შიგთავსი მოათავსეთ. ზემოდან მეორე ნამზადი დაადეთ. კიდეები შეკარით, ჩანგლით დააჭირეთ.

6. მომავალი ორცხობილები პერგამენტდაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით აცხვეთ. ცოტა გაგრილება აცადეთ.

7. ცივი კვერცხის ცილები და შაქრის ფხვნილი აურიეთ. მყარი პიკის მიღებამდე ათქვიფეთ. თბილ ორცხობილებს მზა ჭიქური წაუსვით. მოსაყრელით გააფორმეთ. ოთახის ტემპერატურაზე ჭიქურის გამაგრებამდე გააჩერეთ.

არომატული ორცხობილა მზადაა! ნაზი ხაჭოს დესერტი გამოაცხვეთ და სადღესასწაულო სუფრაზე გაიტანეთ. ახლობლები თქვენს მცდელობას დააფასებენ.