როდის გავიტანოთ სუფრაზე ტორტი ცხობის გარეშე „ზურმუხტის კუ“

1020

ბავშვებისთვის დღესასწაულის მოწყობა ხშირად გვსურს: ფერადი ბურთებით, მხიარული სტუმრებით და გემრიელი ტორტით. რა უნდა ქნათ, თუ შეძენილი ტკბილეულის ნდობა დიდი ხნის წინ დაკარგეთ? სწორია, შინაურული ტორტი გამოაცხვეთ! სწორედ ასეთი შემთხვევისთვის გთავაზობთ არა მხოლოდ ეფექტურ, არამედ წარმოუდგენლად სასარგებლო დესერტს სახელწოდებით „ზურმუხტის კუ“

ტორტის ყველა ინგრედიენტი აბსოლუტურად ნატურალურია, ამიტომ დედებს მავნე საღებავების ან კონსერვანტების არსებობაზე ნერვიულობა არ მოუწევთ.

კივის ტორტი

ინგრედიენტები:

  • 200 გრ არაჟანი
  • 1 კვერცხი
  • 450 გრ ფქვილი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 400 გრ ხაჭო
  • 150 გრ იოგურტი
  • 200 გრ შაქრის ფხვნილი
  • 1 ბანანი
  • 10 კივი

მომზადება:

1. ტორტის მომზადება ცომით დაიწყეთ. ამისთვის ღრმა თასში არაჟანი და კვერცხი აურიეთ, შემდეგ ფქვილი და გამაფხვიერებელი დაუმატეთ. მკვრივი ცომი მოზილეთ.

2. ცომი 8 თანაბარ ნაწილად გაყავით და თითოეული გააბრტყელეთ.

3. ცომის ფენები ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე (მცენარეული ზეთის გარეშე) შეწვით. ცომის ფენები ისე შეწვით, რომ თითოეული წინაზე 1,5-2 სმ–ით ნაკლები იყოს.

4. კრემისთვის გახეხილი ხაჭო, იოგურტი, შაქრის ფხვნილი და ბანანის პიურე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

5. კივი თხელ რგოლებად დაჭერით.

6. ტორტი ფენებად ააწყვეთ: ცომის ფენა, კრემი, კივის რგოლები.

7. ზემოდან კრემი უხვად წაუსვით და გვერდები კივით გააფორმეთ ისე, რომ კუ მიიღოთ. ტორტი მზადაა!

თქვენ რომელი ნატურალური დესერტის რეცეპტები იცით? თქვენი კულინარიული გამოცდილება კომენტარებში აუცილებლად გაგვიზიარეთ.