როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს რულეტი ტაფაზე

598

ინტერნეტში გავრცელებულ სტატიაში ეწერა, რომ დილიდან ორგანიზმის ტკბილეულობით დატვირთვა არ არის რეკომენდირებული. მაგრამ ეს დესერტი შედგება ძალიან სასარგებლო ინგრედიენტებისგან: ხაჭო და ჯემი. შაქრის რაოდენობა შეგიძლიათ თავად დაარეგულიოთ. მე ვიყენებ 2 კოვზ შაქარს.

ინგრედიენტები

  • ხაჭო 180გ
  • კვერცხი 3 ცალი
  • შაქარი 3 სუფრის კოვზი
  • ხორბლის ფქვილი 2 სუფრის კოვზი
  • მზესუმზირის ზეთი 1 სუფრის კოვზი
  • გამაფხვიერებელი 1 ჩაის კოვზი
  • გარგრის ჯემი გემოვნებით

მომზადება

1.მე ვიყენებ 9% ხაჭოს, დააბლენდერეთ კვერცხთან და შაქართან ერთად. ათქვიფეთ მიქსერით.

2.პროცესში დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ზეთი. გაყავით ცომი 2 ნაწილად. მოამზადეთ კორჯები რიგ-რიგობით.

3.ტაფას წინსასწარ უნდა წაუსვათ ზეთი. კორჟები მაომზადეთ ორივე მხრიდან დაბალ ცეცხლზე.

4.კორჟებს დააფარეთ ხელსახოცი, რათა არ გამოშრეს. გააგრილეთ 5 წუთი, შემდეგ წაუსვით ჯემი.

5.დაახვიეთ კორჟებისგან 2 რულეტი. მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.

გემრიელად მიირთვით!