როგორ მოვამზადოთ ტორტი “Milky Way” საშინაო პირობებში, გამოცხობის გარეშე

1783

Milky Way-ის შოკოლადის ბატონები 1923 წლიდან მთელ მსოფლიოშია ცნობილი. ამ ტკბილეულის კლასიკური ვარიანტი შედგებოდა კარამელისა და შოკოლადის ნუგასგან, რომლებიც მსუბუქი წასახემსის ან ჩვეულებრივ დესერტის სახით მიირთმევდნენ.

რატომ არ უნდა ადაპტირდეს ამერიკული დელიკატესის ორიგინალური ვერსია ჰაეროვანი, ტკბილი და არომატული ტორტის რეცეპტთან? ის წამებში დაიპყრობს თქვენსა და თქვენი ოჯახის წევრების გულებს. თანაც, ეს ტორტი რეკორდულად მოკლე დროში მზადდება ორცხობილებისგან და გამოცხობას არ საჭიროებს.

ინგრედიენტები

  • 160 მლ რძე
  • 10 გრ ვანილის შაქარი
  • 240 გრ მშრალი რძე
  • 120 გრ მუქი შოკოლადი
  • 125 გრ შაქარი
  • 220 გრ კარაქი
  • 350 გრ ორცხობილები კაკაოთი
  • 10 გრ ნუშის ფირფიტები

მომზადების წესი

1. ქვაბში ჩაასხით რძე, დაუმატეთ შაქარი, ვანილის შაქარი და მოურიეთ. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ შაქარი მთლიანად არ გაიხსნება და მასა არ ადუღდება. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

2. მიქსერით ათქვიფეთ 110 გრ დარბილებული კარაქი და თანდათან დაუმატეთ ტკბილი რძიანი ნაზავი. შემდეგ ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ მშრალი რძე და მოურიეთ, რომ მასა ერთგვაროვანი კონსისტენციის იყოს.

3. მუქი შოკოლადი და 110 გრ კარაქი თასში მოათავსეთ და წყლის ორთქლზე გაადნეთ.

4. კაკაოს ორცხობილები 18×22 დიამეტრიან საცხობ ლანგარზე დაალაგეთ, ზემოდან თეთრი კრემი წაუსვით, კვლავ დაალაგეთ ორცხობილა, დაასხით გამდნარი შოკოლადი და ნუშის ფირფიტებით გააფორმეთ. ტორტი 3-4 საათით მაცივარში შეინახეთ.

აუცილებლად მოამზადეთ ეს უგემრიელესი ტორტი და გაუმასპინძლდით ოჯახის წევრებს. გემრიელად მიირთვით!