პირში დნება: ნაზი პეროგი ვაშლით და მოხარშული კრემით

1245

უდავოდ, ვაშლის პეროგი ყველაზე პოპულარული შინაურული ცომეულია. ყველა ინგრედიენტის ხელმისაწვდომობის გამო შეგიძლიათ ყოველდღე გამოაცხოთ. ეს ტირამისუ ან ჩიზქეიქი არაა, რომელთაც ძვირიანი პროდუქტები და ბევრი დრო სჭირდებათ.

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის კრემიანი პეროგი

მახსოვს, როდის გავასინჯე დედამთილს ჩემი ვაშლის პეროგი მოხარშული კრემით. ადრე ირწმუნებოდა, რომ კლასიკურ შარლოტაზე გემრიელი არაფერია. რამდენიმე წუთში დედამთილი რეცეპტს იწერდა.

ინგრედიენტები:

  • 540 გ ხორბლის ფქვილი
  • 180 გ კარაქი
  • 300 გ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 2 ს/კ არაჟანი
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი გემოვნებით
  • 420 მლ რძე
  • 3 ს/კ სიმინდის სახამებელი
  • 3 ვაშლი

მომზადების წესი:

1. ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი გაცერით.

2. ცივი კარაქი მსხვილ სახეხზე გახეხეთ და მშრალ ინგრედიენტებს აურიეთ ისე, რომ ნაფშვენი მიიღოთ.

3. 200 გ შაქარი დაუმატეთ და აურიეთ.

4. ცომის ნახევარს კვერცხი და არაჟანი აურიეთ. პარკში გაახვიეთ და გააჩერეთ.

5. ამ დროში სახამებელი, დარჩენილი შაქარი და კვერცხი აურიეთ.

6. რძე დაუმატეთ, ცეცხლზე დადეთ და კრემი მოხარშეთ, მუდმივად აურიეთ.

7. ვაშლი გათალეთ, შუაგული ამოაჭერით, თხელ ფირფიტებად დაჭერით.

8. კვერცხიანი და არაჟნიანი ცომი საცხობი ფორმის ძირში მოათავსეთ. გვერდები გაუკეთეთ.

9. ცომს ზემოდან ვაშლის ნაჭრები დაუმატეთ, შემდეგ მოხარშული კრემი თანაბრად მოასხით.

10. ზემოდან ნაფშვენი ცომი მოაყარეთ. 180 გრადუსზე 50 წუთით აცხვეთ.

ვაშლის პეროგი მოხარშული კრემით მარტივი მოსამზადებელია. ფხვიერი ცომი ცოტა დროს ითხოვს, ხოლო მოხარშული კრემი თითქმის ყველა დიასახლისს ერთხელ მაინც მომზადებული აქვს. მალე თქვენს სუფრაზე რბილი და ნაზი დესერტი გამოჩნდება.