ინგრედიენტები
- 2 ჭიქა ფქვილი
- 1 ქილა მოხარშული შედედებული რძე
- 2 კვერცხი
- 120გ შაქარი
- 100გ კარაქი ან მარგარინი
- 100გ ნიგოზი
- 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- 1/3 ჩაის კოვზი სოდა
- 1/3 ჩაის კოვზი ძმარი
- მწიკვი მარილი
მომზადება
- რბილი კარაქი, შაქარი და მარილი კარგად აზილეთ ერთმანეთში.
- კვერცხი ათქვიფეთ და დაუმატეთ კარაქის მასას.
- ჩაასხით ძმრით გააქტიურებული სოდა. მოურიეთ.
- დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ ცომი. უნდა გამოგივიდეთ ელასტიური ცომი.
- გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი.
- სველი ხელით მოათავსეთ ცომი ფორმაში.
- გამოაცხვეთ.
- ამოავსეთ შიგთავსით.
გემრიელად მიირთვით!