ნეაპოლიტანური ორცხობილა

1347
struffoli neapolitan small pastry in Christmas time

“სტრუფოლი” –  ეს ნეაპოლიტანური ტრადიციული ორცხობილაა, რომელიც მზადდება თაფლის სოუსისგან გაჟღენთილი ფრიტურში შემწვარი ცომით.

 

ტკბილი და ჰაეროვენი ორცხობილები ძალიან გავს თურქულ ჩაკ-ჩაკს, კავკასიურ ბაურსკის, იტალიურ დესერტს, რომელსაც ისინი სააღდგომოდ ამზადებენ და ერთმანეთს მოლოცვისას უმასპინძლდებიან.

საახალწლო ორცხობილა

ინგრედიენტები

  • 500გ ფქვილი
  • 3 კვერცხი
  • 3 კვერცხის გული
  • 25გ კარაქი
  • 0,5 ჩაის კოვზი სოდა
  • 1 სუფრის კოვზი კონიაკო
  • ფორთოხლის ქერქი და წვენი
  • 150გ შაქარი
  • 250გ თაფლი
  • 200გ ცუკატები
  • 5გ საკონდიტრო მოსაყრელი
  • 4 სუფრის კოვზი წყალი
  • მწიკვი მარილი

მომზადბა

1.გახეხეთ ფორთოხლის ქერქი.

2.ჭიქაში მოათსვეთ კვერცხი, გული, 2 სუფრის კოვზი შაქარი, მარილი, ცოტაოდენი ქერქი და კონიაკი.

3.მოაყარეთ ცოტა ფქვილი, პირველ ჩაყრა ფქვილს დაუმატეთ სოდა.

4.როცა ცომი შესქელდება, მოათავსეთ მაგიდაზე, ზემოდან დაალაგეთ დარბილებული კარაქის ნაჭრები. გააგრძელეთ დარჩენილი ფქვილის დამატება.

5.ცომი შეახვიეთ ნაჭერში და შეინახეთ გრილ ადგილას 2 საათი.

6.ცომს მეცით თითისტოლა ძეხვის ფორმა და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

7.ღრმა ტაფაზე დაასხით ზეთი, კარგად გააცხელეთ. ცომის ბურთულები შეწვით ზეთში.

8.შეწვის შემდეგ მოათვსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.

9.გაალღვეთ თაფლი ღრმა ჯამში შაქართან, წვენთან და ფორთოხლის ქერქთან ერთად. წამოადუღეთ. სიროფში ჩაასიხთ დაჭრილი ხუკატები და კარგად მოურიეთ.

10.ქვაბში მოათავსეთ გამომცხვარი ცომი და კარგად მოურიეთ, რათა თანაბრად დაიფაროს თაფლით.

11.ჭიქა მოათავსეთ შუშის თეფშზე და მის ირგვლივ მოათსვსეთ ორცხობილები.

12.როცა მასა გაქვავდება მოაშორეთ ჭიქა და მოაყარეთ საკონდიტრო მოსაყრელი.

13. გემრიელად მიირთვით!

მოამზადეთ დესერტი ამ რეცეპტით და გააოცეთ სტუმრები და ოჯახის წევრები.