ნაზი შოკოლადის რულეტი კარაქის კრემით. 30 წუთში მზადაა

516

შობა ერთ–ერთი მთავარი ქრისტიანული დღესასწაულია. ამ დღეს ნათესავებთან და მეგობრებთან ერთად ერთ სუფრაზე შეკრებას ყოველთვის ვცდილობთ. მათთვის სიამოვნებით ვამზადებ ნოყიერ ცხელ კერძებს, არომატულ გარნირს, ლამაზ წასახემსებელს და ნაზ დესერტს. წელს შოკოლადის რულეტს გავაკეთებ.

სადღესასწაულო სუფრის კერძები აუცილებლად რთული, ჩაფიქრებული და შრომატევადი არ უნდა იყოს. ბისკვიტის რულეტს ნახევარ საათში ვამზადებ. სანამ ბისკვიტის ფენა ცხვება, კრემს ვაკეთებ. შემდეგ რულეტს ფორმას ვაძლევ და სუფრაზე გამაქვს. ზოგჯერ მაცივარშიც არ ვაჩერებ, რადგან ისედაც გემრიელი გამოდის.

როგორ მოვამზადოთ შოკოლადის რულეტი კარაქის კრემით

თუ ბევრი დრო გაქვთ, ბისკვიტი რომის ნარევით (რომი, შაქარი და წყალი) გაჟღინთეთ. ასე რულეტს მეტ სირბილეს და სინაზეს მიანიჭებთ. დესერტი ისეთი მორთული გამოდის, თითქოს საუკეთესო საკონდიტრო მაღაზიაში იყიდეთ!

ინგრედიენტები:

  • 5 კვერცხი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 150 გ კარაქი
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 2 ს/კ კაკაოს ფხვნილი
  • 200 გ შაქარი
  • 75 მლ წყალი
  • 300 გ შესქელებული რძე
  • ვანილი გემოვნებით
  • ვანილის შაქარი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. კვერცხი და შაქარი კარგად ათქვიფეთ. ვანილი და მდუღარე წყალი დაუმატეთ ისე, რომ ათქვეფა არ შეწყვიტოთ. გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაოს ფხვნილი დაუმატეთ, კარგად აურიეთ. ცომი მზადაა.

2. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ და ცომი თანაბრად გაანაწილეთ. 200 გრადუსზე 25-30 წუთით აცხვეთ.

3. ბისკვიტი სუფთა პირსახოცზე გადაიტანეთ. პერგამენტი მოაშორეთ. ბისკვიტის ფენა პირსახოცთან ერთად რულეტივით დაახვიეთ.

4. კრემისთვის კარაქი და ვანილის შაქარი ათქვიფეთ. შესქელებული რძე დაუმატეთ, ათქვეფა გააგრძელეთ.

5. რულეტი გაშალეთ, კრემი წაუსვით და ისევ დაახვიეთ.

შოკოლადის რულეტი კრემით ნამდვილი აღმოჩენაა. მარტივი მომზადების წყალობით არა მხოლოდ სადღესასწაულო დღეებში გამოგადგებათ. აუცილებლად სცადეთ.