მილები კაკლის შიგთავსით. ცომეული, რომელიც თავისი გემოთი დაგიპყრობთ

362

ჩაის წვეულებამ წარმატებით რომ ჩაიაროს, შესანიშნავი მილები კაკლის შიგთავსით გამოაცხვეთ. ნაზი და ფხვიერი ცომეული ფინჯან ცხელ სასმელს იდეალურად ავსებს.

დესერტი უჩვეულოდ მარტივად მზადდება. საკმარისია, ფხვიერი ცომი წარმატებულად მოზილოთ. ამ მხრივ პრობლემა არ გექნებათ, რადგან რეცეპტი არაჟნით შესანიშნავი შედეგის გარანტიას გაძლევთ. გემრიელი დესერტისთვის იდეალურ საფუძველს მიიღებთ.

როგორ გამოვაცხოთ მილები კაკლის შიგთავსით

დესერტმა ქება რომ დაიმსახუროს, შიგთავსი სწორად მოამზადეთ. ნიგოზი გაწმინდეთ და ბასრი დანით წვრილად დაჭერით. შაქარი და ვანილი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. შიგთავსი მზადაა!

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 100 გ კარაქი
  • 100 გ ნიგოზი
  • 2 მწიკვი ვანილი
  • 200 გ არაჟანი
  • 100 გ შაქარი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 0,5 ჩ/კ გამაფხვიერებელი

მომზადების წესი:

1. ღრმა თასში ჩაყარეთ ხორბლის ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი და 1 მწიკვი ვანილი. ყველაფერს კარგად აურიეთ. კარაქი დაუმატეთ და ისე აურიეთ, რომ ნაფშვენი მიიღოთ.

2. არაჟანი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი გლუვი ცომი მოზილეთ. პარკში ჩადეთ და 20 წუთით მაცივარში შეინახეთ.

3. ნიგოზი დააქუცმაცეთ, ბასრი დანა გამოიყენეთ. შაქარი და 1 მწიკვი ვანილი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

4. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი 4 ნაწილად გაყავით, თითოეული თხელ ფირფიტად გააბრტყელეთ. სამკუთხედებად დაჭერით.

5. თითოეულ სამკუთხედს ფართო კიდეზე 1 ჩ/კ კაკლის შიგთავსი დაუმატეთ. მილივით დაახვიეთ.

6. საცხობ ფორმას პერგამენტი დააფინეთ. მასზე მილები დააწყვეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით აცხვეთ. მზადაა!

პირში მდნობი მილები როგორც ყოველდღე, ასევე სტუმრების გასამასპინძლებლად შეგიძლიათ დააცხოთ. თუ ჩაის წვეულებაზე დაპატიჟებული ხართ, შინ გამომცხვარი ტკბილეული თან წაიღეთ. ასეთი საჩუქარი მასპინძელს უფრო გაუხარდება, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი კანფეტების ყუთი. ახლობლები მსგავს ჟესტს ნამდვილად დააფასებენ.