მარტივი ნამცხვარი ტაფაზე “ორი ვაშლი”

1927

ვჭრი ვაშლს და სქელი ტაფის ზედაპირზე ვალაგებ. ვასხამ სწრაფ სოუსს და დესერტი თითქმის მზად არის. მაგრამ ტორტი კრემის გარეშე არ არის ტორტი. ვამატებ ბოლო ელემენტებს და ვდგამ ცეცხლზე. ცოტა მოთმინება და უგრმეიელსი დესერტი მზად იქნება!

ინგრედიენტები

  • ვაშლი 2 ცალი
  • რძე
  • შაქარი 150გ
  • კვერცხი 3 ცალი
  • ხორბლის ფქვილი 200გ
  • საფუარი 13გ
  • სიმინდის სახამებელი 15გ
  • ვანილი გემოვნებით

მომზადება

1.ვანილი, 2 კვერცხი, 100გ შაქარი ათქვიფეთ მიქსერით. ჩაასხით 100მლ რძე და ისევ ათქვიფეთ.

2.თხევად მასას დაუმატეთ ფქვილი და ფრთხილად მოურიეთ. მოაყარეთ საფუარი და მოზილეთ სქელი ცომი.

3.გარეცხეთ ვაშლი, დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. ვაშილი გადაანაწილეთ საცხობი ფორმის ძირზე, შემდეგ მოასხით ცომი.

4.კრემისთვის ქვაბში მოათავსეთ კვერცხი, სახამებელი, ჩაასხით დარჩენილი რძე და მასა მოათავსეთ საშალო ცეცხლზე. კრემს ურიეთ და დაელოდეთ შესქელებას.

5.მასა მოათავსეთ საკონდიტრო პაკეტში და გადაანაწილეთ კრემი ცომის ზემოდან. მოამზადეთ დამატებით 25 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!