კარამელის კანფეტები „ბალიშები ჩაისთვის“ ან როგორ გავიხსენოთ ბავშვობის სიხარული

80

იმ რთულ დროს, როცა ელემენტარული პროდუქტებიც დეფიციტში იყო (არადა ტკბილეული გვინდოდა), მე და ჩემი და ამ ტკბილეულს ვაკეთებდით. მარტივი კარამელის კანფეტები ოჯახში ყველას უყვარდა.

დღეს, როცა თავისუფალი დრო და შთაგონება მაქვს, შვილების გახარების შესაძლებლობას ხელიდან არ ვუშვებ. კარამელის კანფეტები ერთმანეთს არ ეწებება, ძალიან ლამაზი და აკურატულია. მნიშვნელოვანია, რომ ქათქათა ტკბილეულში ქიმია არ შედის. ზუსტად ისაა, რაც მიყვარს!

რა განსხვავებაა უბრალო კარამელის კანფეტსა და მაღაზიის ანალოგებს შორის

პირველ რიგში, საოცრად გემრიელია. ამ რეცეპტით მომზადებული კანფეტი პირში უკეთ დნება, ვიდრე ახალი ირისის კანფეტი. მეორეც, დანამატები ან საღებავები არ შედის. აბსოლუტურად ნატურალურია. მესამეც, მაქსიმალურად სწრაფად და მარტივად მზადდება.

ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 25 მლ ძმარი
  • 1 ჩ/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 120 მლ წყალი
  • 1 ს/კ ხორბლის ფქვილი

მომზადების წესი:

1. პირველ რიგში, სიროფი მოხარშეთ. ღრმა ტაფაში შაქარი ჩაყარეთ, ძმარი დაუმატეთ. ძმარი წინასწარ წყალში გააზავეთ. მიღებულ მასას აურიეთ.

2. ნარევი სუსტ ცეცხლზე დადგით და ხარშეთ, სანამ წვეთები წვეთას არ შეწყვეტს. სიროფი ერთგვაროვანი და ოქროსფერი უნდა გახდეს.

3. ტაფას (თუჯის უკეთესია) მცენარეული ზეთი წაუსვით და სიცივეში შედგით. როგორც ვარიანტი, ტაფის ქვეშ ნებისმიერი გაყინული პროდუქტი შეგიძლიათ დადოთ.

4. კანფეტის მომზადებამდე ტაფის ზედაპირი ძალიან ცივი უნდა იყოს. ლატექსის ხელთათმანი გაიკეთეთ.

5. სიროფი ტაფაზე თანაბარ მრგვალ ფირფიტად დაასხით.

6. ხელებზე მცენარეული ზეთი წაისვით და კარამელზე მუშაობა დაიწყეთ. მიღებულ მასას ძეხვის ფორმა მიეცით და 5 წუთით გაწელეთ.

7. კარამელი თეთრი ფერის მიღებამდე გაწელეთ. ასე მომავალი კანფეტი არა შაქრიანი, არამედ მსუბუქად ფხვიერი გამოვა. სწრაფად იმოქმედეთ, რომ ელასტიურ და რბილ კანფეტთან იმუშაოთ.

8. დაფას ფქვილი (სახამებელიც შეგიძლიათ) მოაყარეთ. კარამელი გაწელეთ და კანფეტები საჭირო ზომაზე დაჭერით.

9. დაჭრილი კანფეტები საცერზე გადაიტანეთ და დარჩენილი ფქვილი მოაყარეთ.

10. მზა კანფეტები თეფშზე დააწყვეთ, რომ კარგად გაგრილდეს. გემრიელად მიირთვით.