დღევანდელ ჩვენს შემოთავაზებულ კერძს ცოტა უცნაური სახელი აქვს მაგრამ მაგრამ ძალიან გემრიელია! თუთმაჯი – სამცხე ჯავახეთის სამზარეულოს ერთ-ერთი მარგალიტია. მოამზადეთ სიამოვნებით…
ინგრედიენტები:
- წყალი ცომისთვის 0,5 ლ
 - ფქვილი დაახლოებით 1 კგ
 - ხახვი 4-5 თავი
 - წყალი 2 ლ
 - მაწონი 0,5 ლ
 - მარილი გემოვნებით
 
მომზადების წესი:
- მოვზილოთ საშუალო სიმაგრის ცომი მარილწყლით.
 - ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ ძალიან თხლად დ დავჭრათ ანასთის ღერების ტოლ ნაჭრებად.
 - დავაყაროთ ფქვილი და ავურიოთ, რათა ცომი ერთმანეთს არ მიეწებოს.
 - ცომის მეორე ნაწილი დავამრგვალოთ გრძელ, 1,5 სმ სისქის ღეროებად და დავჭრათ.
 - გამოვა პატარა ბალიშების მსგავსი ნაჭრები.
 - ეს ბალიშები მოვშუშოთ ერბოში დაწითლებამდე.
 - ცალკე ქვაბში მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი.
 - ქვაბში ჩავასხათ გემოზე მარილით შეზავებული 2 ლ წყალი, ჩავყაროთ შიგ ცომისგან მომზადებული “ბალიშები” და ჩხირები, მოშუშული ხახვი და და დავდგათ ცეცხლზე.
 - ცომი რომ მოიხარშება, ნელ-ნელა დავამატოთ მაწონი.
 - წამოვადუღოთ და მზადაა.
 
გემრიელად მიირთვით!
            





