ვაშლის პეროგი ხაჭოს ფენით. შარლოტაზე უკეთესია

253

არ იცით, რა მიაყოლოთ ჩაის? ჰაეროვანი ვაშლის პეროგი ხაჭოს ფენით გამოაცხვეთ. ღუმელიდან გამოღებას ვერ მოასწრებთ, რომ ოჯახის წევრები უკვე ჩაის დასასხმელად სამზარეულოში გაიქცევიან. რთულია ასეთი პეროგის არომატს შეეწინააღმდეგოთ.

ასეთი პეროგი შარლოტაზე რთული მოსამზადებელია. ამ ორი ვაშლის დესერტის მთავარი განსხვავება ხაჭოს ნაზი ფენაა. ის პეროგის გემოს უბრალოდ საოცარს ხდის.

როგორ გამოვაცხოთ ვაშლის პეროგი ხაჭოს ფენით

დესერტი პირში მდნობი რომ გახდეს, ხაჭო სწორად მოამზადეთ. რძემჟავა პროდუქტი ბრიკეტში აიღეთ ან დანარჩენ ინგრედიენტებთან დამატებამდე დააბლენდერეთ. ასე ზედა ფენას ერთგვაროვანი და ნაზი ტექსტურა ექნება.

ინგრედიენტები:

  • 2 კვერცხი
  • 10 გ ვანილი
  • 80 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • 200 გ არაჟანი
  • 40 გ სიმინდის სახამებელი
  • 250 გ შაქარი
  • 80 მლ რძე
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 გ ხაჭო
  • 3 კვერცხის ცილა
  • 3 ვაშლი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი, 130 გ შაქარი და 5 გ ვანილი სათქვეფით ათქვიფეთ. რძე და მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. ყველა ინგრედიენტს კარგად აურიეთ.

2. გაცრილი ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი აურიეთ. თანდათან კვერცხის ნარევს დაუმატეთ და აქტიურად აურიეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

3. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. ცომი ჩაასხით. 2 ვაშლი გათალეთ და ნაჭრებად დაჭერით. ხილი ცომს ზემოდან დაადეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათით აცხვეთ.

4. ღრმა თასში ხაჭო და არაჟანი აურიეთ. 5 გ ვანილი და სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

5. ცივი კვერცხის ცილები მყარი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. თანდათან 120 გ შაქარი დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ.

6. კვერცხის ცილები ხაჭოს მასას დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ. მიღებული მასა ბისკვიტს დაუმატეთ, სპატულით გაასწორეთ.

7. ვაშლი გათალეთ, შუაგული მოაშორეთ. პატარა კუბებად დაჭერით. ხილი დესერტს ზემოდან დაადეთ. 180 გრადუსზე 25-30 წუთით აცხვეთ.

ვაშლის ტკბილეულის გამოსაცხობად გამოიყენეთ 20 დიამეტრის მრგვალი ფორმა, რომელსაც გვერდები ეხსნება. ასე პეროგი ძალიან მაღალი და ფაფუკი გამოვა.