ვაშლის ნამცხვარი ჩემი ყველაზე საყვარელი დესერტია, ამ მეთოდით განსაკუთრებით მიმარტივდება მისი მომზადება. სურვილისამებრ შეგიძლიათ გამოიყენოთ დარიჩინი.
ინგრედიენტები
- კვერცხი 1 ცალი
- ვაშლი 2 ცალი
- კეფირი 80მლ
- შაქარი 60გ
- მზესუმზირის ზეთი 60მლ
- კარაქი 10გ
- გამაფხვიერებელი 10გ
- მარილი
- ხორბლის ფქვილი 150გ
- ვაშლის ძმარი 1 სუფრის კოვზი
- შაქრის ფხვნილი გემოვნებით
მომზადება
1.კვერცხს დაუმატეთ მარილი და 60გ შაქარი. დაუმატეთ კეფირი, ზეთი, მოურიეთ. გაცერით ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად, ჩაასხით ვაშლის ძმარი და მოზილეთ ცომი.
2.დაჭერით ვაშლი მრგვლად და ამოჭერით გული.
3.ტაფას წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი. მოათავსეთ ვაშლი, მოასხით ცომი. ტაფას დააფარეთ თავსაფარი და მოამზადეთ დაბალ ცეცხლზე.
4.როცა ზემოთა ნაწილი მოიბრაწება, ზემოდან მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდი, დააფარეთ თავზე და მოამზადეთ.
5.გადმოაბრუნეთ ნამცხვარი. მზადების პროცესი აკონტროლეთ კბილის ჩხირით.
6.გემრიელად მიირთვით!