ვაშლის კანფეტები სომხური რეცეპტით: მთელი დუჯინი შეგიძლიათ გააკეთოთ

494

იშვიათად შეხვდებით ადამიანს, რომელიც ტკბილეულის მიმართ გულგრილია. ჩვენს ოჯახში ასეთის პოვნა ნამდვილად რთულია. ნაყიდ დესერტს ძალიან სასარგებლოს ვერ ვუწოდებთ. სწორედ ამიტომ, სხვადასხვა გემრიელობას სახლში ვაცხობ. ახლახანს ნაცნობმა სომეხმა მასწავლა, როგორ გავაკეთო ვაშლის კანფეტები სახლში. რეცეპტი საოცარია. დიდ დროს მოითხოვს, მაგრამ შედეგი შესანიშნავია.

ვაშლის კანფეტები სომხური რეცეპტით

რეცეპტი ბევრი კანფეტის მოსამზადებლად გამოგადგებათ. მაცივარში დიდხანს შეგიძლიათ შეინახოთ.

ინგრედიენტები:

  • 3 კგ ვაშლი
  • 4 ს/კ ლიმონის წვენი
  • მწიკვი ილი
  • 1 კგ შაქარი
  • 2 ჩ/კ დარიჩინი
  • მწიკვი მუსკატის კაკალი

მომზადების წესი:

1. ნებისმიერი ვაშლი აიღეთ. გამონაკლისია ზედმეტად ფხვიერი და რბილი ჯიში. ვაშლი კარგად გარეცხეთ და შუაგული კურკებით მოაშორეთ. ქერქი დატოვეთ, რადგან მასში ბევრი ვიტამინია.

2. წვრილ სახეხზე გახეხეთ, რომ ფაფის მსგავსი მასა მიიღოთ. ხორცსაკეპში შეგიძლიათ გაატაროთ. მზად იყავით, რომ რბილობი ჟანგბადის ზემოქმედებით დაჟანგდება და გაშავდება.

3. მიღებულ ვაშლის მასაში ბევრი წვენი წარმოიქმნება. ეს კარგია, რადგან მასში შედის პექტინი, ნატურალური ჟელესმაგვარი ნივთიერება. ის მაღალ ტემპერატურაზე და შაქრის დამატებისას მოქმედებას იწყებს.

4. გახეხილი ან გატარებული ვაშლით სავსე ქვაბი ქურაზე დადგით და 500 გ შაქარი დაუმატეთ. გამოშრობის პროცესი დაიწყეთ. ჯერ მაღალ ცეცხლზე დადგით. როცა სითხე შემცირდება, დაუწიეთ.

5. ზუსტად 30-40 წუთში ლიმონის წვენი ან ლიმონმჟავა, ასევე სანელებლები დაუმატეთ.

6. დარჩენილი შაქარი დაუმატეთ. შაქარს ორ ეტაპად ვამატებთ, რადგან თუ მაშინვე მთელ შაქარს დაუმატებთ, მასა ძალიან მუქი გამოვა.

7. თავად განსაზღვრეთ, რამდენ ხანს მოხარშავთ დესერტს. ეს დამოკიდებულია ვაშლის წვენზე და ჭურჭელზე, რომელშიც ამზადებთ, ვაშლის სახეობასა და ცეცხლის დონეზე.

8. სითხის უქონლობით და კონსისტენციით მომზადება შეგიძლიათ განსაზღვროთ. ნარევის ნაწილი ცალკე თასში ჩაასხით და მაცივარში მოათავსეთ. როცა გაგრილდება, გასაგები გახდება, მასა საკმარისად მკვრივია თუ არა. თუ დიახ, ცეცხლიდან გადმოდგით.

9. მზა ნარევს პარკი დააფარეთ, რომ ქერქი არ წარმოიქმნას.

10. ცივი მასიდან პატარა ბურთები გამოძერწეთ. ეს სველი ხელით გააკეთეთ.

11. შიგნით შეგიძლიათ კაკალი ჩადოთ, მაგრამ ამ შემთხვევაში საყინულეში შეინახეთ, რომ შიგთავსი არ გაფუჭდეს.

12. გახმობის პროცესი დაიწყეთ. მიღებული ბურთები ლანგარზე დააწყვეთ, ერთმანეთს დააშორეთ და ოთახის ტემპერატურაზე გამოაშრეთ. პროცესს 4 დღე დასჭირდება. პროცესის დასაჩქარებლად ღუმელი ან ჩირის აპარატი გამოიყენეთ. მეორე შემთხვევაში, პროცესი 2 დღით შემცირდება.

13. ვაშლის ბურთები მაცივარში შეინახეთ. სუფრაზე გატანის წინ ქოქოსის ფანტელები მოაყარეთ.

წებოვანი ბურთები გამოვა, ამიტომ ქოქოსის ფანტელები კარგად მიეკვრება. თუნდაც მშრალი იყოს, ნებისმიერი მურაბის სიროფში შეგიძლიათ ამოავლოთ. კანფეტი იდეალურია როგორც ტკბილეულის, ასევე სწორი კვების მოყვარულისთვის. მოამზადეთ და ახლობლები გააოცეთ.