გალეტა ბოსტნეულით და ყველით

963

სიტყვა “გალეტა” ყველას სხვადასხვა ასოციაციას უქმნის. ზოგს წარმოუუდგენია შიგტავსიანი ნამცხვარი, მშრალი ორცხობილა ან ლავაში. გალეტა ყველით და ბოსტნეულით, ჩემი ფავორიტი კერძია.

ინგრედიენტები

  • პომიდვრის წვენი 200მლ
  • მზასუმზირის ზეთი 100მლ
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
  • შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი
  • ხორბლის ფქვილი 400გ
  • გამაფხვიერებელი 10გ
  • ბადრიჯანი 2 ცალი
  • შებოლილი ძეხვი 150გ
  • პომიდორი 3 ცალი
  • მოცარელა 150გ
  • პომიდვრის სოუსი 2 სუფრის კოვზი
  • სანელებლები

მომზადება

  1. პომიდვრის წვენს დაუმატეთ ზეთი, მარილი და შაქარი. გაცერით ფქვილი, დაუმატეთ გამაფხვიერებელი და მოზილეთ ცომი. დააფარეთ ხელსახოცი და დაელოდეთ 30 წუთი.
  2. დაჭერით ბადრიჯანი მრგვლად, მოაყარეთ მარილი და მოურიეთ. შეწვიტ ზეთში ორივე მხრიდან.
  3. ცომი გაყავით 2 ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული, წაუსვით სოუსი. მოათავსეთ მეგვლად დაჭრილი პომიდორი და ბადრიჯანი. შემდეგი ფენა – ძეხვი. მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
  4. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 35 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!