ასეთ გემრიელ ბრინჯს მოგართმევენ თურქულ სასტუმროებში

174

ბრინჯი მთელს მსოფლიოში სახელგანთქმული პროდუქტია. ის ძალიან კარგად ეწყობა სხვა ინგრედიენტებს და ახდენს ბალანსს. დღეს მინდა ამ ინგრედიენტის თურქული ვარიანტი შემოგთავაზოთ.

ინგრედიენტები

  • 2 ჭიქა ბრინჯი
  • 3.5 ჭიქა წყალი
  • 40-50გ კარაქი
  • 50-60მლ მცენარეული ზეთი
  • 50მლ ლიმონის წვენი
  • 2 შაქრის კუბი
  • 0,7 ჭიქა წვრილი ვერმიშელი

მომზადება

1.ვერმიშელს და ბრინჯს პარარელურად მოვამზადებთ.

2.ბრინჯს დაასხით ცხელი წყალი. მოურიეთ და დაელოდეთ 5-6 წუთი. წყალი გათეთრდება, გადაერევა სახამებელს. გადაასხით ცხელი წყალი და ბრინჯს ცივი წყალი დააასხით.

წყალს დაუმატეთ 50მლ ლიმონის წვენი. ეს ბრინჯს წებოვნებას დაუქვეითებს. კარგად გარეცხილი ბრინჯი დაწურეთ.

3.მშრალი ვერმიშელი მოხალეთ კარაქზე.

4.ღრმა ქვაბში გაალღვეთ კარაქი, დაუმატეთ მარილი. ტაფაზესადაც ბრინჯი იქნება დაუმატეთ კარაქი და შაქრის კუბები. მოურეით.

5.მოაყარეთ ბრინჯი, მოურიეთ და მოხარშეთ კარაქთან ერთად 6-7 წუთი.

6.უცხიმო ტაფას დაუმატეთ შემწვარი ვერმიშელი.

7.ორივე ტაფას დაუმატეთ 3,5 ჭიქა ცხელი წყალი. დააფარეთ თავსაფარი და დადგით მინიმუმცეცხლზე. 5 წუთში მოურიეთ დაახლოებით რამდენიმე წუთში მზად იქნება.

8.მოურიეთ და დატოვეთ თავდახურული 20 წუთი.

9.ბრინჯი გამოდის საოხრად არომატული.

გემრიელად მიირთვით!