არომატული ტორტი „კაპუჩინო“ ცხობის გარეშე. მარტივი რეცეპტი

706

ყავა 3/1-ში არა მხოლოდ გამამხნევებელი სასმელია, არამედ შესანიშნავი ინგრედიენტი დესერტის მოსამზადებლად. მასთან ერთად მადისაღმძვრელი ტორტი „კაპუჩინო“ ღვთიურ დესერტად გადაიქცევა. ტკბილეული უნაზესი და არომატული გამოდის, მდიდარი ყავის გემოთი.

ასეთი ტორტისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნატურალური სასმელი, რომელსაც თავად მარტივად მოამზადებთ. გახსოვდეთ, რომ ყავაში ბევრი რძის დამატება საჭირო არაა. სასმელს ძლიერი და მდიდარი გემო უნდა ჰქონდეს.

როგორ მოვამზადოთ არომატული ტორტი „კაპუჩინო“ სწრაფად

თუ ყავა 3/1–ში გაქვთ, შაქრის დამატება საჭირო არაა. მზა სასმელი ტკბილი გამოვა. თუ პაკეტის ყავას არ ადუღებთ, შაქარი თქვენი გემოვნებით დაუმატეთ. მნიშვნელოვანია, არ გადააჭარბოთ.

ინგრედიენტები:

  • 80 გ ყავა
  • 20 გ ჟელატინი
  • 100 გ შაქრის ფხვნილი
  • რძე გემოვნებით
  • 200 მლ წყალი
  • 500 მლ ნაღები
  • 150 გ ორცხობილა
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ყავის სასმელი მოადუღეთ. პაკეტის ფხვნილი ღრმა ჭურჭელში ჩაასხით. მდუღარე წყალი დაასხით და გრანულების გახსნამდე კარგად აურიეთ. ცოტა ხნით გააგრილეთ.

2. ნაღები კარგად ათქვეფეთ. შაქრის ფხვნილი დაუმატეთ. ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ.

3. ოდნავ შეგრილებულ ყავის სასმელს სწრაფად ხსნადი ჟელატინი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. 10 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

4. ყავის და ჟელატინის ნარევი ნაღების ნარევს დაუმატეთ. ისევ ათქვეფეთ. სილიკონის ფორმას მზესუმზირის ზეთი წაუსვით და მიღებული ნარევი ჩაასხით.

5. თითოეული ორცხობილა რძეში ამოავლეთ და ყავის სუფლეს ზემოდან დაადეთ. დესერტს ზემოდან შესაფუთი პარკი გადააკარით და 3-4 საათით მაცივარში შეინახეთ. მზადაა.

ასეთი ნაზი დესერტის საფუძვლად ნებისმიერი ორცხობილა შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ნებისმიერ შემთხვევაში დარბილდება, რადგან რძეში ჩალბობილია. სიტყვაზე, სილიკონის ფორმის გამოყენებას გირჩევთ. ასეთი ფორმა ჟელეს დესერტის მოსამზადებლად საუკეთესო არჩევანია. სილიკონის ფორმას ზეთი წაუსვით და მზა დესერტს მარტივად ამოიღებთ, რადგან ფორმას არ მიეკვრება. შესანიშნავი შედეგი უზრუნველყოფილია!