აზერბაიჯანული ხანუმი ფარშით და კარტოფილით. 1 საათში მზადაა

67

აღმოსავლური სამზარეულო გემრიელი და ძალიან ნოყიერი კერძებით ცნობილია. აზერბაიჯანულ და ყირგიზულ რესტორნებში ყოველთვის სიამოვნებით დავდივარ, რადგან დანაყრებამდე ვიკვებები. სწორედ ამიტომ, პირველი ჩავდექი რიგში თანამშრომელთან, რომელმაც მიამბო, როგორ მოვამზადო ხანუმი ფარშით. რეცეპტი აზერბაიჯანში მოგზაურობისას ნათესავებმა ასწავლეს.

ეს ერთდროულად რამდენიმე ქვეყნის ტრადიციული აღმოსავლური კერძია. კლასიკური ხანუმის რეცეპტის მოძებნა რთულია, თუმცა ყოველთვის თხელი უმარილო ცომით და შიგთავსით ამზადებენ. აქ, განსხვავებები გვხვდება. ზოგი ხორცს ნაჭრებად ჭრის, ზოგი ფარშის მისაღებად ატარებს. ზოგი წვნიანობისთვის კარტოფილს უმატებს, სხვები – გოგრას. ბრინჯით და სხვა მარცვლეულითაც გვხვდება!

როგორ მოვამზადოთ აზერბაიჯანული ხანუმი ფარშით 1 საათში

ჩვეულებრივ, ასეთი მდიდრული კერძის შემხედვარე ვფიქრობთ, რომ მისი მომზადება შეუძლებელია. ასე არაა! ხანუმი კარტოფილით და ფარშით სირთულეებს არ გამოიწვევს, თუ ინსტრუქციას მკაცრად დაიცავთ.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 0,5 კგ ხორცი
  • 3 კარტოფილი
  • პაპრიკა გემოვნებით
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • ძირა გემოვნებით
  • 3 კბილი ნიორი
  • კამა გემოვნებით
  • 2 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 3 ხახვი
  • მწვანე ხახვი გემოვნებით
  • ნივრის ფხვნილი გემოვნებით
  • დაფქული წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • 400 გ არაჟანი
  • მარილი გემოვნებით
  • 150 მლ წყალი

მომზადების წესი:

1. ფქვილი, წყალი, 1 ჩ/კ მარილი და მზესუმზირის ზეთი ცომის მოსამზადებლად აურიეთ. პარკი დააფარეთ და გვერდზე გადადეთ.

2. ხორცით ფარში გააკეთეთ, ხახვის თხელი ნახევარ რგოლები, კუბებად დაჭრილი კარტოფილი და დაჭრილი მწვანე ხახვი დაუმატეთ.

3. შავი და წითელი წიწაკა, პაპრიკა, ძირა, ხმელი ნიორი და მარილი გემოვნებით მოაყარეთ. ინგრედიენტებს აურიეთ.

4. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი გადაიტანეთ და 3 ნაწილად გაყავით. თითოეული ნაწილი თხელ ფირფიტად გააბრტყელეთ.

5. ცომის ფირფიტაზე შიგთავსი გადაიტანეთ და რულეტივით ფრთხილად დაახვიეთ.

6. თითოეული რულეტი ორთქლზე დაახლოებით 50 წუთით აცხვეთ.

7. სოუსის მოსამზადებლად არაჟანი, დაპრესილი ნიორი, დაჭრილი კამა და მარილი აურიეთ.

მარტივი არაჟნის სოუსი ნიორთან და კამასთან ერთად მზა აზერბაიჯანულ ხანუმს იდეალურად ავსებს. ცომი თხელი, ხოლო წვნიანი შიგთავსი ძალიან ბევრი გამოვა. ზუსტად ისე, როგორც გვიყვარს!