უგემრიელესი მოლდოვური სარალიები: გარედან ხრაშუნა, შიგნიდან რბილი

1493

სარალიები – მოლდოვური სამზარეულოს ცომეულის ნაწარმია. საფუვრის ცომს ასო S-ს ფორმაზე ახვევენ.

სარალიების შიგთავსი მრავალფეროვანი შეიძლება იყოს: კარტოფილი, გოგრა, ვაშლი, ალუბალი, ისპანახი, ხაჭო. “გასტრონომია” გთავაზობთ არჩევანი პიკანტურ ვარიანტზე შეარჩიოთ: ბრინზისა და კამის ნაზავზე.

ინგრედიენტები

  • 400 გრ ფქვილი
  • 5 გრ საფუარი
  • 250 მლ წყალი
  • 1 ს.კ. შაქარი
  • 500 გრ ბრინზა
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი
  • 1 კონა კამა
  • 1 კონა მწვანე ხახვი
  • ზეთი გემოვნებით

მომზადება

1. ღრმა თასში შეურიეთ ფქვილი და საფუარი, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, თბილი წყალი. მოზილეთ ცომი, წაუსვით ზეთი, დააფარეთ პოლიეთილენი და დადგით თბილ ადგილას 1 საათით.

2. დაჭყლიტეთ ბრინზა ჩანგლით, დაუმატეთ დაჭრილი კამა და მწვანე ხახვი, მოურიეთ.

3. დაამუშავეთ ამოსული ცომი, დაყავით 6 ნაწილად. გააბრტყელეთ ყოველი ნაწილი მართკუთხედად. წაუსვით ზეთი, გადაანაწილეთ შიგთავსი. დაახვიეთ რულეტებად და შექმენით ასო S-ის ფორმები.

4. მოათავსეთ ნაწარმი საცხობ ფორმაზე, წაუსვით ზეთი და დატოვეთ ცოტა ხნით. შემდეგ შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთით და გამოაცხვეთ შებრაწვამდე.

მოლდოვური სამზარეულო მრავალფეროვანი და გემრიელია. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!