სომხური ბარურიკი – უგემრიელესი ტკბილეული, პირველივე ლუკმაზე შეგაყვარებთ თავს

1061

ბარურიკ – ეს არის ნაციონალური სომხური ტკბილეული, გემოთი ძალიან ჰგავს ფახლავას. უგემრიელესი ცომი, ნიგვზით გაჯერებული შიგთავსი არომატულ დარიჩინთან ერთად.

ამ ტკბილეულის მომზადება ძალიან მარტივად და სწრაფად შეიძლება.

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 1 ჭიქა ფქვილი
  • 100გ კარაქი
  • 1 კვერცხი
  • 3 სუფრის კოვზი წყალი
  • მწიკვი მარილი

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის

  • 1/2 ჭიქა შაქარი
  • 1 ჭიქა ნიგოზი
  • 20გ კარაქი
  • 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი

მომზადება

1.ფქვილს დაუმატეთ კვერცხი, მარილი, წყალი და კარაქი, მოზილეთ ცომი. დაასვენეთ 15-20 წუთი.

2.ცალკე ჯამში მოათავსეთ დაფქული ნიგოზი, შაქარი და დარიჩინი.

3.გააბრტყელეთ ცომი, მოათავსეთ შიგთავსი და თანაბრად გადაანაწილეთ.

4.დაახვიეთ რულეტისებურად და მოათავსეთ კარაქით დამუშავებულ ფორმაზე.

5.გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 15-25 წუთი. მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.

გემრიელად მიირთვით!