“ვარენიკი” გარგრით ტაფაზე

0
115

გარგრის “ვარენიკები” – ამ კერძი ხაჭოს ცომისგან და ტკბლილი გარგრის შიგთავსისგან შედგება.

მისი მომზადება უმარტივესია, აუცილებელია სწორად აარჩიოთ ხილი.

გარგარი უნდა იყოს სტაფილოსფერი და აუცილებლად უნდა დაჰკრავდეს დამახასიათებელი ტკბილი არომატი.

вареники с абрикосами

ინგრედიენტები

  • გარგარი 8 ცალი
  • შაქარი 100გ
  • კვერცხი 2 ცალი
  • ხაჭო 70გ
  • რძე 60მლ
  • ხორბლის ფქვილი 100გ
  • მზესუმზირის ზეთი 1 სუფრის კოვზი
  • მარილი

მომზადება

1.განაცალკევეთ კვერცხის გული და ცილა ერთმანეთისგან. ცილა შეინახეთ მაცივარში.

2.გულს დაუმატეთ ხაჭო, შაქარი (შეინახეთ 1 სუფრის კოვზი). ათქვიფეთ ინგრედიენტები ბლენდერით.

желтки, творог и сахар

3.დაუმატეთ რძე, მოურიეთ, მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.

4.ათქვიფეთ გაგრილებული ცილა მარილთან ერთად ამოფუებამდე. ცომს დაუმატეთ ცილის მასა.

приготовление теста

5.კარგად გააცხელეთ ტაფა, წაუსვით ზეთი. დაჭერით გარგარი, მოაყარეთ 1 სუფრის კოვზი შაქარი.

6.ცომი დაასხით ტაფაზე. ნახევარ ნაწილზე გადაანაწილეთ 1/3 ხილი.

обжаривание блинчика

7.როცა ცომი ოდნავ შეიწვება, ცომის მეორე ნაწილი დააფარეთ ხილიან ნაწილს.

შეწვით 1-1 წუთი ორივემხრიდან.

გემრიელად მიირთვით!

პასუხის გაცემა

გთხოვთ დაწერეთ კომენტარი!
გთხოვთ ჩაწეროთ თქვენი სახელი