ხაჭოკვერები შეფმზარეულის რეცეპტით

1065

სასაუზმოდ ჰაეროვანი ხაჭოს კვერების მომზადება შესანიშნავი იდეაა. როგორც პრაქტიკა აჩვენებს, ხაჭოკვერას ბევრი რეცეპტი არსებობს, რომლებიც ყოველთვის არ გამოგივათ. ზოგიერთს ძალიან ძლიერი ფქვილის გემო აქვს, ზოგიერთი ცხიმიანი და ბრტყელია. ზოგჯერ ტაფიდან მისი მოშორება რთულია – მიმწვარია.

დროა დაასრულოთ. ჩვენს რეცეპტში დიასახლისების ყველა პრეტენზია გათვალისწინებულია. თუ ინსტრუქციას მიყვებით, კვერები ჰაეროვანი, გაჯერებული, აბსოლუტურად დიეტური და უბრალოდ გემრიელი გამოვა.

ჰაეროვანი კვერები ხაჭოთი

ინგრედიენტები:

  • 140 გრ ხაჭო
  • 20 გრ ფქვილი
  • 0,5 კვერცხის გული
  • 20 გრ შაქარი
  • 25%–იანი არაჟანი
  • მურაბა
  • ვანილის ექსტრაქტი
  • ლიმონის ცედრა
  • საფანელი მოსართავად
  • მარილი
  • კარაქი
  • მცენარეული ზეთი

მომზადება:

1. ხაჭოს სწორი არჩევით დაიწყეთ. ცხიმიანობა 4-5%, რბილი, არც თუ ისე მსხვილი გრანულებით უნდა იყოს. რაც მთავარია, ოდნავ მშრალი უნდა იყოს. თუ ძალიან ცხიმიანი ხაჭო გაქვთ, ღამით მარლაზე მოათავსეთ. ეს დროს მოითხოვს, მაგრამ შესანიშნავ შედეგს მიიღებთ.

2. ხაჭოს ფქვილი დაუმატეთ. თუ მაინც სველი იქნება, კიდევ ცოტა ფქვილი დაუმატეთ. შემდეგ თეთრი შაქარი დაუმატეთ. ჩვეულებრივი ხაჭოსთვის შესაფერისი იქნება. შაქრის შემდეგ გემო ვანილის ექსტრაქტით დააფიქსირეთ.

3. ბოლოს მარილი მოაყარეთ და ხაჭოს მასას ნახევარი კვერცხის გული დაუმატეთ. 140 გრ ხაჭოსთვის ზუსტად ნახევარი კვერცხის გული დაგჭირდებათ. ხაჭოს მასას აურიეთ. ძალიან არ ეცადოთ, მარცვლოვნება უნდა შენარჩუნდეს, ეს კერძის ტექსტურისთვის მნიშვნელოვანია.

4. ფქვილ მოყრილ ზედაპირზე ხაჭოს მასით ძეხვი გააკეთეთ. 3 თანაბარ ნაწილად გაყავით და თითოეული ფქვილში ამოავლეთ. მრგვალი პლასტმასის კონტეინერი აიღეთ და წრიული მოძრაობით თითოეული ნაჭრიდან იდეალური ცილინდრი გააკეთეთ. ამას სტატიის ბოლოს ვიდეოში კარგად ნახავთ.

5. ტაფაზე ცოტა კარაქი გაადნეთ და აქვე რამდენიმე წვეთი მცენარეული ზეთი დაუმატეთ. ზედმეტი არ მოგივიდეთ, წინააღმდეგ შემთხვევაში ხაჭო კიდეებში გადნება, ჩვენ კი ეს არ გვჭირდება. როცა კვერები ორივე მხრიდან ოდნავ შეწითლდება, ტაფიდან ამოიღეთ და პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ. გემრიელობა 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 5 წუთით აცხვეთ.

6. გაფორმება. დესერტი პრაქტიკულად მზადაა. ხაჭოკვერა ლამაზ თეფშზე დადეთ. მას ცოტა არაჟანი და გემოვნებით მურაბა დაუმატეთ. ასე გემო უფრო მდიდრული გახდება. შემდეგ ზემოდან ახალი ლიმონის ცედრა დაახახეთ და ფერისთვის გახუხული ორცხობილა დაუმატეთ. პრაქტიკულად, სარესტორნო კერძი მზადაა!

იმის წყალობით, რომ ხაჭოკვერა ტაფაზე შეწითლდა, თქვენ გემრიელ ქერქს მიიღებთ, რომელიც კრემ–ბრიულეს ჰგავს. ხოლო ღუმელში მომზადებით მისი ტექსტურა არ დაზიანდება. შესაბამისად, შიგნით არაერთგვაროვანი, წვნიანი და ზომიერად ტკბილი იქნება.

თუ გსურთ, კერძს უფრო სარესტორნო გარეგნობა მიანიჭოთ, უბრალოდ ცოტა პიტნა დაუმატეთ და შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. ახლა ხაჭოკვერა რომანტიკული ვახშმისთვის ან საუზმისთვის გამოგადგებათ. ნებისმიერ შემთხვევაში გემრიელი და ლამაზი იქნება.

მათთვის, ვისაც ვიდეო რეცეპტების ყურება უყვარს, ვთავაზობთ შეფმზარეულის, ვასილია ემელიანენკოს სრულ რეცეპტს.