წიწაკა ტკბილ მარინადში: თითებს ჩაიკვნეტთ

1119

ამ რეცეპტით მომზადებული წიწაკა დაუვიწყარია.

მოამზადეთ და თავად დარწმუნდით!

ინგრედიენტები

  • 3კგ წიწაკა
  • 1,7ლ წყალი
  • 1 ჭიქა ვაშლის ძმარი
  • 1 ჭიქა მცენარეული ზეთი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 2 სიფრის კოვზი მარილი

მომზადება

  1. თავდაპირველად წიწაკა კარგად გარეცხეთ.
  2. წიწაკას მოაჭერით ყუნწი, ისე რომ კომფორტული იყოს თითებით დაჭერა.
  3. დიდ ქავაბში აადუღეთ წყალი.
  4. 3 წუთი მოათავსეთ წიწაკა ცხელ წყალში.
  5. წიწაკა მოათავსეთ თუშფალანგზე გასაგრილებლად. მოამზადეთ ქილაბი.
  6. წიწაკა მოათავსეთ სტერილურ ქილებში, მასთან ერთად ქილაშ მოატავსე მწარე წიწაკა (თქვენი გემოვნებით).
  7. გამოიყენეთ ის წყალი სადაც მოიხარშა წიწაკა. მოამზადეთ მარინადი: წამოადუღთ წყალი, ჩაასხით მცენარეული ზეთი, მოაყარეთ მარილი და შაქარი.
  8. მოურიეთ სრულ გალღვობამდე. მოასხით ძმარი და წამოდაუღეთ.
  9. წიწაკას მოასხით ცხელი მარინადი. დააფარეთ ქილებს თავზე.
  10. მოხუფეთ ქილები.
  11. სტერილიზაციის დრო: 0,5ლ წილისთვის 8 წუთი და 1ლ ქილისთვის 10 წუთი.
  12. მოზუფული ქილები გადმოაბრუნეთ და შეფუთეთ.
  13. შეგიძლიათ შეინახოთ გრილ ადგილას მაცივრის გარეშე.

გემრიელად მიირთვით!