ცომი მცენარეულ ზეთზე ! ფუნთუშები ძალიან სწრაფად და მარტივად

974

ფუნთუშები – ახმოსავლეთ სლავური სამზარეულოს საამაყო კერძია. ფუნთუშების მომზადების უამრავი ვარიაცია არსებობს.

ორცხობილა “ჭურვები” – ბოსტნეულისა და ნაღების რბილი გემოთი დაგამახსოვრებთ თავს. ხრაშუნა ქერქი ძალიან უხდება პომიდორის, მწვანილს და ბრინზას.

ინგრედიენტები

ცომისთვის

  • 3-3,5 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა ადუღებული წყალი
  • 4 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • 1 ჩაის კოვზი შაქარი

შიგთავსისთვის

  • 5 პომიდორი
  • 200გ ბრინზა ან ხაჭო
  • 2 კბილი ნიორი
  • მწვანილი
  • მარილი

მომზადება

1.წყალში გახსენით შაქარი და მარილი. დაუმატეთ მცენარეული ზეთი. მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. დაელოდეთ 30 წუთი.

2.ბრინზა დაჭყლიტეთ ჩანგლით. თუ იყენებთ ხაჭოს, მაშინ მოაყარეთ მარილი. ბრინზას დაუმატეთ ნიორი და მწვანილი. კარგად მოურიეთ.

3.დაჭერით პომიდორი მრგვლად.

4.ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ერთ-ერთი გააბრტყელეთ თხლად.

5.გაბრტყელებულ ცომზე დაანაწილეთ, პომიდორი და მასზე კი შიგთავსი.

6.გააბრტყელეთ მეორე ნაწილი და დააგარეთ პირველს. ამოჭერით მრგვლად პომიდვრის განლაგების შესაბამისად.

7.შეწვით ზეთში.

8.ცხელი ფუნთუშები გადმოიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოშორდეს ზედმეტი ცხიმი.

გემრიელად მიირთვით!