ყველაზე გემრიელი და სწრაფი ვახშამი:გახლეჩილი ლავაშის ნამცხვარი

1297

ამ კერძის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ 10-15 წუთი, ძირითად სამუშაოს ღუმელი შეასრულებს.

ამ რეცეპტით მომზადებული ნამცხვარი ძალიან გემრიელია. დღეს ჩვენ უმარტივეს მეთოდს გასწავლით მის მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები

  • ლავაში 300-350გ
  • ყველი 200გ
  • რძე 180მლ
  • კვერცხი 5 ცალი
  • მწვანე ხახვი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით
  • კარაქი 20გ

ინგრედიენტები

  1. ჯამში მოათავსეთ კვერცხი, რძე, მარილი და წიწაკა.
  2. მწვანე ხახვი დაწერით წვრილად. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაუმატოთ ნებისმიერი მწვანილი.
  3. მსხვილად გახეხეთ ყველი (ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხაჭო).
  4. კვერცხის მასას დაუმატეთ ყველი, მწვანილი და კარგად მოურიეთ.
  5. ლავაში დაჭერით წვრილად. სეგიძლიათ დააქუცმაცოთ ხელით (სწორედ აქედან მოდის ამ კერძის დასახელება).
  6. გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი.
  7. მიღებული მასა ჩაასხით ფორმაში.
  8. გამოაცხვეთ 190 გრადუსზე 30-40 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!