ღორის ხორცი ცომში

812

უგემრიელესი ხორცი ძალაინ არომატულ და ხრაშუნა ცომში – შეიძლება ვინმეს არ მოეწონოს?

ეს რეცეპტი აუცილებლად უნდა ჩაინიშნოთ, არ გაუშვათ შანსი ხელიდან.

ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცი 800გ
  • ნიორი 5 კბილი
  • პომიდორი 1 ცალი
  • ხახვი 1 ცალი
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი წიწაკა გემოვნებით
  • ძირა გემოვნებით
  • ზეითუნის ზეთი გემოვნებით
  • უსაფუარო ფენოვანი ცომი 500გ
  • სეზამის მარცვალი გემოვნებით
  • კვერცხი 1 ცალი

მომზადება

  1. გაასუფთავეთ ნიორი და შეკაზმეთ ხორცი.
  2. ზეთს დააუმატეთ მარილი, წიწაკა და ძირა. კარგად წაუსვით ხორცს მიღებული მასა და დაელოდეთ 2 საათი.
  3. გააცხელეთ ტაფა ზეთთან ერთად და შეწვით ხახვი. დაუმატეთ პომიდორი და დაელოდეთ წამოდუღებას. დაუმატეთ მარილი, შაქარი და მოურიეთ.
  4. შევწით ხორცი ორივე მხრიდან.
  5. გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი და მოათავსეთ ცომი. ცომის ფენის ზემოდან გადაანაწილეთ ნახევარი ბოსტნეულის მასა, დაადეთ ხორცი და დააფარეთ ცომი.
  6. კარგად შეფუთეთ ხორცი ცომში, წაუსვით კვერცხი, მოაყარეთ სიმითის მარცვალი და გამოაცხეთ 190 გრადუსზე 50 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!