ქარტული სუპ-ხარჩო. ნოყიერი კავკასიური კერძი.

1816

სუპ-ხარჩო –  ეს არის საოცარი კერძი, რომელიც მზიანი საქართველოდანაა. ამ კერძს ხშირად საქონლის ხორცისგან ამზადებენ. ამასგარადა უმატებენ ნიგოზს, ნიორს და ტყელმის სოუსს.

მოდით ერთად მოვამზადოთ ეს საოცარი კერძი.

ინგრედიენტები

  • 2 სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა
  • 2 ხახვი
  • 0,5 ჭიქა ბრინჯი
  • 800გ ძვლიანი საქონლის ხორცი
  • 2 კბილი ნიორი
  • ხარჩოს სანელებლები
  • 0,5 ჩაის კოვზი მწარე აჯიკა
  • 100გ ნიგოზი

მომზადება

  1. ხორცი მოათავსეთ წყალში. მოხარშეთ რამდენიმე საათი დაბალ ცეცხლზე. მოახსენით ქაფი. მოაყარეთ მარილი.
  2. როცა ხორცი მოიხარშება, დაჭერით და ისევ მოათავსეთ ქვაბში.
  3. დაჭერით ხახვი. შეწვით. დაუმატეთ პომიდვრის პასტა, დაქუცმაცებული ნიორი, აჯიკა და სანელებლები. შეწვით კიდევ 5-6 წუთი.
  4. გარეცხეთ ბრინჯი და მოხარშეთ.
  5. როცა ბრინჯი მოიხარშება დაუმატეთ შემწვარი მასა და მოამზადეთ სუპი.
  6. მოხარშეთ კიდევ 7 წუთი და დაუმატეთ ნიგოზი.

გემრიელად მიირთვით!