საოცრად გემრიელი მობრაწულა ბრინჯით: სწრაფი საუზმე მთელი ოჯახისთვის

1434

იტალიურ სამზარეულოში არის ერთი შესანიშნავი ომლეტი – ფრიტატა. მასში შეგიძლიათ დაამატოთ, რაც თქვენს გულს გაუხარდება: ბოსტნეული, ყველი, ძეხვი, სოკო… ფრიტატა ბრინჯით – ძალიან ნოყიერი საუზმეა. დაამატეთ მას ბეკონი და ცუკინი და საუცხოო გემო გარანტირებულია!

ფრიტატას როგორც წესი გაზქურაზე ამზადებენ და შემდეგ ღუმელში მიჰყავთ კონდიციამდე. გავატაროთ პირველი ეტაპი და პირდაპირ ღუმელში გამოვაცხოთ. ომლეტი მობრაწულას მსგავსი გამოვა. გაცივების შემდეგ კერძი შესანიშნავად ინარჩუნებს ფორმას, ამიტომ შეგიძლიათ წაიღოთ სამსახურში ან პიკნიკზე.

ყურადღება: ინგრედიენტებში მოცემულია მოხარშული ბრინჯის რაოდენობა. ცუკინი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ყაბაყით, პარმეზანი – სულგუნით, ბეკონი – ძეხვით.

ინგრედიენტები

  • 4 ც კვერცხი
  • 3 ჭ ბრინჯი
  • 60 გრ პარმეზანი
  • 80 გრ ბეკონი
  • 1 ც ცუკინი
  • 20 გრ კარაქი
  • მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

1. ათქვიფეთ კვერცხები მარილთან და პილპილთან, შეურიეთ ბრინჯს.

2. დაჭრილი ბეკონი ოდნავ შეწვით უცხიმო ტაფაზე, დაჭერით ცუკინი თხელ რგოლებად და ყველაფერი შეურიეთ ბრინჯს.

3. წაუსვით საცხობ ფორმას კარაქი, დაასხით მასა, შედგით 190 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.

სურვილისამებრ, შეგიძლიათ მასა ჩაასხათ კექსის პატარა ფორმებში, კერძი ცალ-ცალკე ულუფებად უფრო მოხერხებულია. მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!