რომელ პროდუქტებთან არის ყავა შეუსაბემებელი

686

მე ძალიან მიყვარს რძიანი ყავა, სტუდენტობის პერიოდში დღეში 4-5 ჭიქას თავისუფლად ვსვამდი. მაგრამ ამ პროდუქტის გამო ხშირად მაწუხებდა მუცლის არეში ტკივილები. < img class="alignnone size-full wp-image-27899" src="https://gastronomia.ge/wp-content/uploads/2020/10/1-4-7.jpg" alt="" width="1200" height="800" />

ამის შემდეგ რძე ამოვიღე ჩემი რაციონიდან, მაგრამ ყავას მაინც ვერ შევეშვი.

დღევანდელ დღეს ყავის უამრავი სახეობა არსებობს, ამიტომ ბარისტას არ გაუჭირდება თქვენთვის შესაბამისი სასმელის არჩევა.

თუ თქვენ რძიანი სასმელის მირთმევის შემდეგ თავს შეუძლოდ გრძნობთ, ესეიგი ეს პროდუქტი თვენს ორგანიზმს არ უხდება და მასზე უარი სწრაფად უნდა თქვათ. ზოგის ორგანიზმი ლაქტოზას ვერ იტანს.

ყავის კალორიულობა დანამატების გარეშე 250მლ -ზე სულ რაღაც 2კკალ. მაგრამ თუ თქვენ ყავაში ჩაასხამთ რძეს ან დამატკბობლებს, რათქმაუნდა ეს მონაცემი საგრძნობლად სეიცვლება.

ზოგიერთი ადამიანი ძალიან არის ამ პროდუქტზე დამოკიდებული, სამწუხაროდ მეც ამ სიაში შევდივარ.

ყავის მთავარი პრობლემა ისაა, რომ ის ყველა პროდუქტან საერთო ენას ვერ პოულობს. სეუთავსებელი დუეტის არსებობის შემთხვევაში მან შეიძლება სასარგებლო ნივთიერების რეალიზაციის დრო შეამციროს. ყავაში ასებული ელემენტები თუთიის გამომუშავებას უწყობენ ხელს. ამიტომაც იმ ადამიანებს, რომელთაც გული პრობლემები აქვთ, უნდა მოერიფონ წითელი ხორცის და ყავის ერთად დაგემოვნებას.

არ მიირთვათ ყავა D ვიტამინის შემცველ პროდუქტებთან ერთად. მაგალითად კვერცხი, საქონლის ღვიძლი და სოკო. თუ თქვენ ამ ვიტამინის ნაკლებობა გაწუხებთ ამ პროდუქტებთან ერთად ყავა არ მიირთვათ.

ასევე ცხიმიანი საკვები და ყავა – გასტრონომიული ტაბუ. ამ პროდუქტებისგან, სისხლში შაქრის დონე ძალიან აიწევს.

აუცილებლად გაითვალისწინეთ ეს რჩევები!